NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Landschapsbrigade Zuidwolde (Werkgroep Landschapsbeheer)

Sinds 2018 is onder de vlag van de Natuurvereniging Zuidwolde een nieuwe werkgroep actief met de naam ‘Landschapsbrigade Zuidwolde’. De landschapsbrigade verricht in samenwerking met Het Drentse Landschap en Landschapsbeheer Drenthe kleine onderhoudswerkzaamheden in de natuur- en het landschap rondom Zuidwolde. Zo draagt de brigade bij aan het behoud van de natuur rondom Zuidwolde en daarnaast is het ook nog eens gezond en gezellig om met elkaar aan de slag te zijn in de natuur.

De vrijwilligersgroep is van september tot half maart elke woensdagochtend tussen 9.00 en 12.00 aan de slag. De activiteiten zijn gevarieerd, zoals het verwijderen van jonge boompjes van heidevelden, het dunnen in singels en bosranden en het opknappen van wandelpaden. Het beheerwerk vindt plaats op terrein van Het Drentse Landschap, de gemeente en terrein van particuliere grondeigenaren. Landschapsbeheer Drenthe biedt de brigade ondersteuning en zorgt voor gereedschap voor de vrijwilligers.

Zin om mee te helpen

Op dit moment bestaat de landschapsbrigade uit 5 enthousiaste vrijwilligers. Versterking is van harte welkom. Lijkt het u leuk om eens kennis te maken en mee te helpen in de brigade? Neem dan contact op met Bert Snippe voor aanmelding als lid van de brigade, de Natuurvereniging Zuidwolde en meer informatie:

Wie is de contactpersoon?
Coördinator Landschapsbrigade Zuidwolde
Bert Snippe
landschapsbeheer@natuurverenigingzuidwolde.nl
06-54256270


Afbeeldingsresultaat voor het drentse landschap

Laatste nieuws

Afscheid  

Roel Metselaar is enthousiast lid van de werkgroep Landschapsbeheer. Het is een leuke groep mannen. Mannen die het heerlijk vinden om een morgen in de week in het veld aan de gang te  zijn en hun energie te steken in het landschap. Dat gebeurt over het algemeen in natuurgebieden rond Zuidwolde die allemaal beheerd worden door St. Het Drentse Landschap. Er wordt gedund in dichte bosaanplant, er wordt geschoond van opslag in heidegebieden of andere terreinen of paden die open moeten blijven. Allemaal voor het afwisselende aanzicht, maar vooral voor de diversiteit, waardoor in aaneengesloten gebieden allerlei organismen kunnen leven en zich verplaatsen. Roel gaat samen met Esther, zijn vrouw een grote stap maken. Zij vertrekken! Ze gaan naar Hongarije om daar in de vrije natuur een nieuwe toekomst in te gaan. Gelukkig blijft Roel onze vereniging wel trouw, want hij blijft de website beheren. Afgelopen woensdag was de laatste keer dat Roel meedeed met het veldwerk. Als lid van die werkgroep, maar vooral als voorzitter van onze vereniging heb ik Roel die morgen bij de koffie (met appelflappen!) toegesproken en hem bedankt voor alles wat hij met grote trouw  en met veel onderling plezier voor de Natuurvereniging heeft gedaan. Ik heb Roel een cadeau aangeboden en hem en Esther een heel gelukkige toekomst in Hongarije gewenst. De werkgroep gaat door, maar Bert Snippe en zijn mannen zullen Roel ongetwijfeld missen.  

Joop Verburg

Meer nieuws

 

Afscheid Roel Metselaar 2021-03-04

Snoeiwerk in het Steenberger Oosterveld 2021-01-13

Landschapbeheer de voortgang 2019-10-25