NVZ © 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Landschapsbrigade Zuidwolde (Werkgroep Landschapsbeheer)

Sinds 2018 is onder de vlag van de Natuurvereniging Zuidwolde een nieuwe werkgroep actief met de naam ‘Landschapsbrigade Zuidwolde’. De landschapsbrigade verricht in samenwerking met Het Drentse Landschap en Landschapsbeheer Drenthe kleine onderhoudswerkzaamheden in de natuur- en het landschap rondom Zuidwolde. Zo draagt de brigade bij aan het behoud van de natuur rondom Zuidwolde en daarnaast is het ook nog eens gezond en gezellig om met elkaar aan de slag te zijn in de natuur.

De vrijwilligersgroep is van september tot half maart elke donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 aan de slag. De activiteiten zijn gevarieerd, zoals het verwijderen van jonge boompjes van heidevelden, het dunnen in singels en bosranden en het opknappen van wandelpaden. Het beheerwerk vindt plaats op terrein van Het Drentse Landschap, de gemeente en terrein van particuliere grondeigenaren. Landschapsbeheer Drenthe biedt de brigade ondersteuning en zorgt voor gereedschap voor de vrijwilligers.

Zin om mee te helpen

Op dit moment bestaat de landschapsbrigade uit 5 enthousiaste vrijwilligers. Versterking is van harte welkom. Lijkt het u leuk om eens kennis te maken en mee te helpen in de brigade? Neem dan contact op met Bert Snippe voor aanmelding als lid van de brigade, de Natuurvereniging Zuidwolde en meer informatie:

Wie is de contactpersoon?
Coördinator Landschapsbrigade Zuidwolde
Bert Snippe
landschapsbeheer@natuurverenigingzuidwolde.nl
06-54256270


Afbeeldingsresultaat voor het drentse landschap

Laatste nieuws

Reeën in Steenberger Oosterveld

 

Gerrie de Lange maakt deel uit van de werkgroep landschapsbehoud en samen gaan zij van oktober tot en met 15 maart aan het werk. Meestal is dat in het Steenberger Oosterveld om de heide te ontdoen van opslag. Aan het einde van het seizoen kijken zij met voldoening naar het landschap dat weer een echt heide gebied is geworden. Gerrie nam deze week nog even een kijkje en stuurde een paar foto's van het beeld dat hij zag: Hooglanders en Reeën samen op het weidegebied naast de hei. prachtig plaatje!

 

JV 

 Meer nieuws

 

Reeën in het Steenberger Oosterveld 2022-03-19

Mooi werk in het Steenberger Oosterveld 2022-01-23

De noeste werkers van Landschapsbeheer Drenthe 2021-11-09

Afscheid Roel Metselaar 2021-03-04

Snoeiwerk in het Steenberger Oosterveld 2021-01-13

Landschapbeheer de voortgang 2019-10-25