NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

Tweede controle Steenuilenkasten februari 2016 


Op 2 februari is het laatste deel van de controle van de steenuilenkasten in en rond Zuidwolde afgerond. Alle kasten zijn nu schoongemaakt en sommige kasten zijn gerepareerd of vernieuwd.

Het is leuk om te merken dat de mensen bij wie de kasten hangen zo geïnteresseerd zijn en meeleven. In een flink aantal kasten was te merken dat er steenuilenactiviteit was (uilenballen, poepjes, keverschilden want Steenuilen eten vooral wormen en kevers), maar het is vooral leuk om in een van de kasten een Steenuil te vinden die daar rustig blijft zitten. We hebben het ringnummer opgeschreven en de uil bewonderd en na de schoonmaak weer in de kast gezet. Sommige kasten waren leeg en in andere kasten was een eekhoornnest of er waren spreeuwennesten. Bijzonder was de ontdekking van Plakkers, een nachtvlindersoort waarover het verhaal bij de waarnemingen staat.

Alle 30 kasten zijn nu klaar en we hopen dat er veel gebruik van wordt gemaakt. Zuidwolde is een bolwerk voor Steenuilen en dat willen we graag zo houden en nog liever uitbreiden.

 

Per 2016 is Geert Komduur de opvolger van Jan Huiskes als contactpersoon voor de Steenuilen (zie voor meer informatie: Uilen- en roofvogelwerkgroep). We bedanken Jan voor het vele werk dat hij tot nu toe al voor de Steenuilen in Zuidwolde heeft gedaan.

 

Joop Verburg

 

 

Geert Komduur

 

 

Philip de Brabander aan het werk bij een van de steenuilenkasten

 

 

Steenuil in de kast bij de familie Zanting aan de Westerveldseweg

 

 

Steenuil in de vertrouwde hand van Jan Huiskes