NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Eerste controle Steenuilenkasten januari 2016

 

Woensdag 20 januari 2016 was de eerste morgen waarop een aantal steenuilenkasten zijn geïnspecteerd. Jan Huiskes, Geert Komduur, Gerrit Dijkstra en Joop Verburg zijn op pad geweest en hebben op verschillende adressen nestkasten voor steenuilen bekeken, verstevigd en schoongemaakt.

Leuk om dat werk met elkaar te doen en je wordt overal even hartelijk ontvangen. Bij de familie Leen van de Heuvel in Bloemberg hebben we een nieuwe kast achter het huis geplaatst op een geschikte plek.


In een kast bij de Middelveenseweg zat een Steenuil, die voorzichtig door Jan Huiskes uit de kast werd getild en getoond aan de anderen. Prachtig hoe rustig die Steenuil blijft en je aankijkt met indringende gele ogen. De pupil zo groot en zwart dat je jezelf er in weerspiegeld ziet. Daarna is nog gekeken naar een betrekkelijk nieuwe kast die Kees Contant destijds had geplaatst op zijn eigen terrein voor Kerkuilen. Tot onze verrassing en vreugde zat daar een Kerkuil in, rustig en met toegeknepen ogen vanwege het licht dat ineens zijn huis binnenviel. In de kast lagen veel oudere en verse uilenballen. De kast is gauw maar weer gesloten na eerst een snelle foto.

 

Joop Verburg

 

 

Geert Komduur bij een steenuilenkast

 

 

De trap wordt ondersteund door Gerrit Dijkstra, die de controle van de nestkasten langs het Vlinderommetje op zich heeft genomen.

 

 

Jan Huiskes toont de Steenuil

 

 

De Steenuil is maar een kleine vogel, maar prachtig om te zien

 

 

Kerkuil in de kast die Kees Contant eerder bij huis op heeft gehangen.