NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Winterwandeling 8 januari 2017 naar het Reestdal


Zondag 8 januari vertrok een aantal liefhebbers vanaf Tonckenshuys naar boerderij 't Ende aan de Stapelerweg om samen met de aldaar aanwezigen deel te nemen aan de traditionele winterwandeling van Natuurvereniging Zuidwolde.


Na de inschrijving en een korte inleiding door Wolter Moorman nam Uko Vegter van Stichting Het Drentse Landschap de leiding over en gingen we met ruim 25 man op pad door het Reestdal.

Uko wist iedereen te boeien met zijn toelichting over dit mooie dal op de grens met Overijssel. Hij vertelde onder meer over de aanwezige pitrus en het beheer. Het is nog niet zo eenvoudig om de pitrus te beperken, maar door het huidige beheer door te spelen met de waterberging en afvoer is de pitrus enigszins te beteugelen. Ook het ontdiepen van de greppels naar de Reest toe hebben invloed en maken daarom deel uit van het beheer. We maakten ook kennis met de veldrus "met knoopjes".


Om warm te blijven werd niet te lang stil gestaan en werd af en toe flink doorgelopen. Na ongeveer 2 uur kwamen we terug bij Boerderij 't Ende waar Wilma ons stond op te wachten met snert en vegetarische soep die ze voor ons prima heeft warm gehouden door het in te pakken met alle aanwezige doeken en jassen, hetgeen uitstekend is gelukt. In het verwarmde vertrek deed ieder zich te goed aan de soep en roggebrood met spek. Het was een heel gezellige afsluiting met zittend rond de tafels napraten over de geslaagde tocht. Uko werd bedankt voor z’n boeiende toelichting en als blijk van waardering kreeg hij een envelop met inhoud overhandigd.


Wolter Moorman