NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

Scheefbloemwitje ook in Zuidwolde

Naar aanleiding van het bericht van Edwin gisteren, was ik vandaag, 17 augustus, extra attent. Terwijl ik de kip in onze tuin wat sla ging brengen, zag ik ineens een witje met wel erg zwarte vleugelpunten. Hij (het was een mannetje) foerageeerde op de Marjolein. Ik heb een aantal foto’s gemaakt en hoewel ik wel dacht het Scheefbloemwitje te zien, heb ik voor de zekerheid een paar foto’s naar Kars Veling (Vlinderstichting) gestuurd. Zijn reactie kwam binnen de kortste keren:

“GEFELICITEERD!!! Ja hoor,100%, het is een mannetje en die zijn nog moeilijker te onderscheiden.

Het zou Kars niet zijn, wanneer hij er niet direct bij zou zeggen, dat we dan ook maar naar rupsen moeten uitkijken. Nu hebben we Scheefbloem (Iberis sempervirens) in de tuin staan, dus het was een kleine moeite om even te zoeken naar eitjes. Ook een eitje vond ik al snel op de blaadjes van de Scheefbloem. Nu maar wachten op de rupsen.

Wat is het toch heerlijk om met zulke dingen bezig te kunnen zijn.

Joop Verburg

Eerste Scheefbloemwitje in Drenthe


Mede naar aanleiding van het recente stukje over Scheefbloemwitje is ons vlinderwerkgroeplid Edwin de Weerd op zoek gegaan en op 16 augustus heeft hij bij Coevorden foto’s gemaakt van deze voor Drenthe nieuwe dagvlinder. Heel mooi zijn op zijn foto’s de kenmerken te zien:

Complimenten voor deze bijzondere vondst!

JV

 

 

 

<Terug naar Overzicht waarnemingen>