Vogelwerkgroep,
Na een aantal jaren werken als coördinator van de Vogelwerkgroep heeft Harmen van der Wal aangegeven hiermee te willen stoppen. Natuurlijk willen wij Harmen hartelijk danken voor zijn diensten de afgelopen jaren. Dat betekent wel dat we op zoek zijn gegaan naar een nieuwe coördinator. Onze oproep leverde niet één maar twee reacties op en deze twee mannen Roy Strijker en Gerrie de Lange gaan samen deze taak invulling geven. Ze stellen zich hieronder aan u voor en we verheugen ons op de excursies die zij voor dit voorjaar hebben voorbereid.

Carl Maurits, interim  coördinator vogelwerkgroep

Voorstellen:  Gerrie de Lange

Ik ben 68 jaar geleden geboren in Zuidwolde en woon er nu nog steeds met mijn partner. We hebben 2 dochters die allebei 2 kinderen hebben. Ik ben 5 jaar geleden gestopt met (betaald) werken en doe vrijwilligerswerk voor Humanitas Thuisadministratie en voor in de werkgroep landschapsbeheer van de Natuurvereniging  in het Steenberger Oosterveld. Sinds een jaar of 5 ben ik lid van de natuurvereniging Zuidwolde en ik vind de natuur en alles wat groeit en bloeit prachtig, vogels hebben hierbij mijn speciale interesse.

Voorstellen: Roy Strijker

Mijn naam is Roy Strijker, 26 jaar en ik zou me graag willen voorstellen als de nieuwe (mede) coördinator van de vogelwerkgroep. Ik ben afgestudeerd in ecologie en ben momenteel bezig met het laatste jaar van mijn bachelor toerisme. Om mijn studie mooi af te sluiten heb ik ervoor gekozen om mijn stage en afstudeeronderzoek te doen bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Alhoewel ik veel op kantoor zit is dit een prachtige omgeving om mijn studie af te ronden. Tijdens beide studies ben ik wereldwijd veel bezig geweest met het organiseren en het uitvoeren van diverse natuur- gerelateerde onderzoeken of excursies. Dit is dan ook iets wat ik erg leuk vind, en mede daarom heb gekozen voor deze mooie rol binnen de natuurverening. Het inspireren van andere mensen over natuur is een echte passie van mij. Dit is ook terug te zien in mijn hobby’s, ik spendeer veel tijd buiten tijdens het vogelen, fotograferen of het maken van een mooie natuurreis. Hopelijk tot snel bij één van onze mooie vogelexcursies!