NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Laatste werkmorgen van 2017 in de Vlindertuin

Op 3 oktober was er de laatste keer een werkmorgen. Om 9.00 uur gingen wij met z’n zessen aan de gang om de Vlindertuin weer in orde te maken. Eigenlijk stonden we eerst even te kijken: wat zullen we eigenlijk doen? Het zag er allemaal best overzichtelijk en mooi uit.

Wanneer je eenmaal aan de gang gaat is er toch van alles te vinden: planten die wat steun nodig hebben; paden die wat meer vrijgemaakt moeten worden; hier en daar toch plekken met veel Kweek en Haagwinde. Maar het is duidelijk: die maandelijkse morgen met elkaar aan het werk, heeft gemaakt dat de tuin er het hele jaar heel mooi heeft uitgezien. We konden dan ook op ons gemak werken. Lekker lang koffie drinken en hier en daar even stilstaan bij mooie planten of mooie paddenstoelen.

Wanneer ik naar het resultaat van dit jaar kijk, zie ik dat één morgen in de maand samen aan de slag voldoende is om de Vlindertuin het hele jaar mooi te houden. Ik bedank al degenen die in de loop van dit jaar hebben meegeholpen hartelijk. In het bijzonder Pien van de Stadt, die alle keren aanwezig was en grondig aan het werk was en steevast met grote manden vol plantenresten (voor de paarden) naar huis ging.

Wat belangrijk is, is dat het altijd een gezellige morgen was en misschien nog wel leuker: het was alle keren mooi weer! Ook deze keer zagen we mooie vlinders:

er vlogen nog veel Atalanta’s, een Bont zandoogje, een paar Gehakkelde aurelia’s en wat Kleine koolwitjes rond. Lekker werken, gezelligheid, mooie planten en vlinders en mooi weer en als resultaat een mooie Vlindertuin; wat wil een mens nog meer? Kom volgend jaar gerust meedoen.

Joop Verburg

 

Wilma Huiskes en Bea van Oenen bezig met steunen van de Herfstasters.

 

 

Trudy Koopman maakt de paden vrij.

 

 

leine Franjehoedjes op de houtsnipperpaden.