NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Eerste dinsdag van de maand: werkmorgen in de Vlindertuin

Dinsdag 4 april 2017: de eerste keer op de eerste dinsdag van de maand gaven 9 mensen gevolg aan de oproep om mee te helpen in de Vlindertuin. Via Bé Bols waren daar ook twee inwoners uit Zuidwolde bij, die uit Eritrea komen. Die beide mannen hebben hard gewerkt en hebben delen van de tuin die nodig op de schop moesten, vakkundig omgewerkt. De anderen zijn aan de gang gegaan met schoonmaken van perken en uiteindelijk ook inplanten van de nieuwe prachtige planten die (meer dan besteld) geleverd zijn door de Cruijdhoeck en de Bostulp, allebei ecologische plantenkwekerijen, waarvoor hartelijk dank. De planten konden worden aangeschaft dankzij een subsidie van het Oranjefonds.

Het was een gezellige morgen met prachtig weer en lekkere koffie en thee met cake bij Corrie. Intussen vlogen de vroege vlinders rond en zagen we de eerste Bonte zandoogjes van dit jaar. Ook de eerste Atalanta bezocht de bloeiende Sleedoorn.


De eerstvolgende werkmorgen is dinsdag 2 mei om 9 uur bij de Vlindertuin. Iedereen mag mee komen helpen. Je kunt er van genieten en leren over planten en vlinders komt er zo maar bij.


Joop Verburg

 

Tsarik en zijn vriend, beiden uit Eritrea, hebben hard meegeholpen om de Vlindertuin weer mooi te maken.

 

 

Het was heerlijk werk om de perken mooi en overzichtelijk te maken.

 

 

De eerste Atalanta tussen de bloemen van de Sleedoorn.