NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

Vlindertuin schonen op 12 maart 2016

We hadden een koude start om 9.00 uur, dus iedereen was blij dat we snel de handen uit de mouwen konden steken. Naast de gebruikelijke deelnemers van de vlinderwerkgroep hadden dit keer ook vrijwilligers van NL-doet zich aangemeld. Dit was o.a. een flinke groep RABO-werkers, die tijdens hun teambuilding bereid waren wat werkzaamheden in de vlindertuin te verrichten. In totaal waren wij met ruim 20 mensen die ochtend bezig.

Prachtige verhoging

Naast de gebruikelijke voorjaarsschoonmaakwerkzaamheden was het idee ontstaan om een tweede verhoging in de tuin te realiseren. Hiervoor waren tegels opgehaald en was voor kalkrijk puin gezorgd. De tegels werden doormidden gebroken en gaandeweg de ochtend ontstond een prachtige bak waarin kalkrijke vegetatie kan gedijen.

Ook werd wat grondiger onderhoud gepleegd in de tuin, met name wortelopschot van de Gulden Roede is zoveel mogelijk van de paden weggehaald. Rond een uur of 10 dronken we als vanouds koffie bij Corrie Verburg, bijgestaan door Wilma Huiskes die lekkere cake en koek gebakken had. Als laatste maar niet minste klus, de jaarlijks terugkerende snippertocht: door de gemeente aangeleverde houtsnippers werden met vereende krachten met kruiwagens op de paden gestrooid, zodat om 12 uur de tuin er weer gelikt bij lag. De meeste werkzaamheden waren hierna voltooid en we gingen in ganzenpas richting de soep en broodjes. We konden terugkijken op een leuke en zinvolle ochtend.


Tineke Bos

 

 

De vlag van NL doet wordt uitgehangen door Rob van Leeuwen

 

 

Materiaal staat klaar om aan de slag te gaan

 

 

De stapelmuur wordt opgebouwd onder toeziend oog van Wankja Ferguson

 

 

Hanna en Sterre helpen mee met stenen sjouwen

 

 

Halverwege staat de koffie bij Corrie Verburg klaar

 

 

Verder werken aan schoonmaken van de paden en de tuin

 

 

De stapelmuur vordert zienderogen

 

 

Het eindresultaat kan met trots bekeken worden

 

 

Na het werk is er een broodmaaltijd met heerlijke soep van Wilma en Tineke

 

 

 

Foto's van Tineke Bos