NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

Idylle Zuidwolde: voor vlinders, bijen èn mensen


Op dinsdagavond 24 februari komt Kars Veling, medewerker van De Vlinderstichting, vertellen over vlinders en bijen en over idylles. Ook over de Idylle die in Zuidwolde is aangelegd op het nieuwe bedrijventerrein Zuiderkerkes II, als onderdeel van het Vlinderommetje. Idylles zijn bloemrijke plekken voor vlinder, bijen en mensen.


Idylles brengen nectar en stuifmeel

Vlinders en bijen hebben het moeilijk de laatste tientallen jaren, onder meer door een gebrek aan nectar, hun voedsel. Het aantal vlinders en bijen in Nederland daalt mede hierdoor al jarenlang. Door idylles komt hier verandering in. De idylles brengen op allerlei plekken in het land weer volop nectar en stuifmeel. Velden en bermen in het buitengebied of in de stad worden ingezaaid met nectarrijke bloemenmengsels. Idylles worden onderhouden door mensen uit de buurt met interesse voor natuur, landschap, vlinders en bijen, uiteraard met raad en daad ondersteund door De Vlinderstichting.


Alles over de Idylle en handige tips

Op 24 februari komt u alles te weten over de idylle in Zuidwolde en over de vlinders en bijen die er gebruik van kunnen maken. Ook krijgt u tips hoe u ook in uw eigen tuin een prachtige idylle kunt krijgen. De lezing duurt van 20.00 tot 22.00 uur en wordt gehouden in De Boerhoorn. Toegang en koffie zijn gratis. Iedereen is welkom.


Zie voor meer informatie over idylles: www.vlinderstichting.nl/idylle.