NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

 

20 december: Sleedoornpage-eitjes zoeken

Vandaag zijn we z’n zessen 2 uur aan het zoeken geweest naar eitjes van de Sleedoornpage. Het weer was woest: regen, hagel, maar dat deerde ons niet zo. Ondanks steun van Sicco en Menno van de Vlinderstichting was de oogst matig. We hadden al minder Sleedoornpages dan verwacht gezien deze zomer, namelijk slechts 4.

Bij de Vlindertuin vonden we toch 9 eitjes. In het gebied waar Gerrit Padding en Kees Contant vorig jaar een aantal eitjes uit Steenwijk geënt hebben, vonden we 4 eitjes (eerder hebben we ze daar nooit gevonden, dus dat is meegenomen) en uiteindelijk helemaal aan het eind van de zoektocht aan het eind van de Slagendijk: nog 2 eitjes.

Bij onze zoektocht vonden we nog allerlei andere bijzonderheden: verschillende gallen, poppen van onbekende insecten en vooral weer veel eitjes van de Blauwrandspanner, een nachtvlinder.
Nu ja, in beide gebieden in ieder geval weer eitjes van de Sleedoornpage, dus we moeten niet ontevreden zijn. De populatie in Zuidwolde is al jaren klein. Misschien ook wel beter dat ze bij ons zeldzaam blijven, dat maakt het ieder jaar weer spannend.

Joop Verburg