NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

NIEUWS van het Vlinderommetje,

Er zijn bijzondere ontwikkelingen rond het Vlinderommetje. De door ons geplande route liep over het woonpark 't Heuveltje. Daar liep al een pad van het wandelnetwerk over en een fietscrossroute, maar toen we de route uitgezet hadden bleek dat een aantal bewoners van 't Heveltje ernstig bezwaar had tegen de toegenomen drukte. Het Vlinderommetje is zeer populair, maar dat heeft voor aanwonenden daar ook nadelen. Bovendien bleek dat wij niet op de hoogte waren gesteld van het feit dat de wegen door 't Heuveltje eigendom zijn van de bewoners. Wij hebben besloten om daar geen probleem van te maken en we hebben dan ook de route verlegd waarbij we via het lariksenbos bij de Turflaan uitkomen.
Vandaag zijn door Jaap Vliegenthart,  Bert Snippe,  Geert Wemmenhove en Joop Verburg, de palen verplaatst. Dat heeft tot gevolg dat de route die op de borden vermeld is, niet meer juist is en dat de route anders loopt. Gelukkig is de nieuwe route ook heel fraai en wie de routepalen volgt ziet vanzelf hoe de route nu loopt.

Verder heb ik zelf vandaag een groot deel  van het Vlinderommetje gecontroleerd, de palen vrij geknipt (alles groeit snel bij deze temperatuur) en de bordjes schoongemaakt. Daarbij zie je nog eens te meer hoe mooi het er allemaal bij ligt; hoe mooi de borden zijn, hoe verrassend mooi het landschap is. Een aantal foto's geeft daar beeld van.

We hopen dat ook deze nieuwe route veel mensen zal aansporen om van het Vlinderommetje gebruik te maken en te genieten van al het moois dat onderweg te zien en te beleven is.

Jaap Vliegenthart en Joop Verburg


 

Jaap, Bert en Geert verplaatsen de routepalen

 

 

Een weitje op de Ekelenberg met Fluitenkruid en Boeterbloemen en een mooi bord over Sleedoornpages

 

 

Bank en bord bij Middelveense kaamp 31-5-2021 12-46-06

 

 

Bank en bord over libellen bij de Cascadelaan

 

 

Bloeiende brem bij Idylle

 

 

Ook bij Idylle komen de eerste orchideeen in bloei

 

 

In de lage nestkastjes bij de rotonde zijn weer jonge mezen te bewonderen