NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Mooi resultaat tweede zoektocht Sleedoornpage-eitjes

 

Op 9 januari 2016 was de tweede zoekdag naar Sleedoornpage-eitjes in Zuidwolde. In totaal 6 zoekers gingen bij gunstig weer aan de slag. Bij de vlindertuin werden nog 2 eitjes gevonden, zodat daar het aantal op 9 kwam. Daarna naar de Slagendijk, waar begonnen werd aan het gedeelte dat bij het vorige bezoek nog niet was bekeken. Het ene na het andere eitje werd gevonden. Natuurlijk de ervaren zoekers Sicco en Menno van de Vlinderstichting, maar ook Gerrit Helmich en ikzelf vonden weer eitjes. Hans Dekker en Edwin de Weerd deden voor het eerst mee en lieten zich evenmin onbetuigd. Ook zij vonden eitjes, zodat ook zij nu behoren tot de unieke groep van Sleedoornpage-eitje-vinders.


Bij elkaar werden daar ongeveer 30 eitjes gevonden (het exacte aantal horen we nog van Sicco Ens). In totaal hebben we dit jaar nu al meer dan 50 eitjes gevonden: een hoger aantal dan ooit. Dat is een gunstige ontwikkeling, waarover nog uitgebreid werd nagepraat bij Jan en Wilma Huiskes die ons zoals altijd gastvrij ontvingen met een brandende kachel en heerlijke koffie met taart.


Joop

 

 

Vlnr Hans, Edwin, Menno en Sicco kijken naar een eitje

 

 

Eitjes van de Sleedoornpage, 1 mm groot maar voor de zoekers kostbare vondsten.

 

 

Soms worden bij het zoeken naar Sleedoornpage-eitjes bijzondere dingen gevonden, zoals op een foto van Jaap Veneboer is te zien. Els Prins vond tijdens een zoektocht in Steenwijk deze bizar uitziende insectjes, die Dromedarisluizen bleken te zijn.

 

 

Ook bij deze zoektocht (na de ijzeltijd!) vonden we nog Sleedoorns met bloemen die al open waren.

 

 

Vlnr Edwin, Sicco, Menno en Gerrit Helmich tussen de Sleedoorns.