NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 19 december: op eerste zoektocht 24 eitjes van Sleedoornpage gevonden

 

Op zaterdag 19 december hielden we de eerste zoektocht van dit jaar naar eitjes van de Sleedoornpage. Met acht deelnemers zochten we deze middag bij een aangename temperatuur en na afloop was er heerlijk koffie met gebak bij Jan en Wilma Huiskes. Het resultaat van de zoektocht was zeer bemoedigend. In de buurt van de Vlindertuin zijn 7 eitjes gevonden. Bij de Slagendijk aan de noordzijde-west zijn 17 eitjes gevonden.Totaal 24 eitjes, terwijl de Slagendijk aan de westzijde nog niet helemaal afgemaakt is en nog niet gekeken is bij het oostelijk deel.


Natuurlijk werden er ook weer eitjes van de Blauwrandspanner gevonden en ook een eitje van de Meidoornuil (zie de foto). We zagen dat als gevolge van het uitzonderlijk warme weer in december hier en daar zelfs al wat bloempjes aan de Sleedoorn in bloei waren gekomen. Jan Dijk maakte opnames voor het tv-programma ROEG bij deze zoektocht. Het resultaat werd uitgezonden op TV-Drenthe op 2 januari 2016: http://www.rtvdrenthe.nl/tv/programma/28/Roeg/aflevering/5524 (op 5:20 minuut).

Tweede zoekronde op 9 januari

Op zaterdag 9 januari (ijs en weder dienende) houden we een tweede zoekronde om de Slagendijk af te maken en om te kijken of er mogelijk op andere plekken in en om het dorp nog iets gevonden kan worden.

9 januari 2016 om 13.00 uur bij de Vlindertuin, tenzij….. Zet het maar in de agenda. Ik hoop velen weer te zien. Ook Wilma rekent na afloop weer op ons!

 

Verslag tweede zoekronde 9 jannuari 2016, we hebben langs de Slagendijk nu 33 eitjes gevonden zodat het exacte aantal 59 eitjes is. Inderdaad een nieuw record.

 

Hartelijke groet,


Joop