NVZ 2011

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

 

10 januari 2015: toch nog Sleedoornpage-eitjes gevonden!

 

10 januari 2015: met z’n zessen hebben we eerst maar even geschuild. De ijskoude regen kwam in stralen naar beneden, maar Wankja vertelde: “Om half twee wordt het droog en dat blijft het voorlopig”. Heerlijk zo’n profeet, en we genoten van de koffie die Corrie bracht. Om half twee werd het droog en dat bleef het.

 

We zochten eerst naar eitjes in de buurt van de Vlindertuin en meer richting de begraafplaats, maar we vonden niets. Ja, eitjes van de Blauwrandspanner, die zelfs nog iets kleiner zijn, dus we keken heus wel goed.

 

We besloten het daarna toch maar weer bij de Slagendijk te proberen. Daar was een heel stuk nog niet gedaan. Eindelijk….uiteindelijk vonden we twee eitjes van de Sleedoornpage. Dicht bij elkaar zoals het hoort: altijd minstens twee dicht bij elkaar in de buurt. Daar moesten we het mee doen en tegen half vier gingen we naar de Drift waar koffie en heerlijke appelcake ons wachtte. Wilma Huiskes had weer enorm haar best gedaan en ze presenteerde stukken alsof we bouwvakkers waren. We praatten nog wat na en sneden zelfs controversiële onderwerpen aan als alternatieve geneeskunst, maar de stemming bleef goed en we stelden vast:

 

Het was toch een prachtige middag; heerlijk samen buiten, toch een paar eitjes gevonden zodat de teller nu voor Zuidwolde op 22 staat en heerlijk nagezeten. 10 januari 2015, een mooie middag.


Joop Verburg