NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

 

Vanaf 17 mei 2014: cursus herkenning grassen en zeggen
Als vervolg op de plantencursus van vorig jaar organiseert de Natuurvereniging dit voorjaar een cursus herkennen van grassen en zeggen. We doen dit in samenwerking met Stichting Het Drentse Landschap.

Ook voor ervaren floristen blijven de grassen en zeggen moeilijke groepen om te herkennen en determineren. Edwin Dijkhuis van FLORON, de nationale organisatie op het gebied van wilde planten, geeft de cursus. Hij kan als geen ander de veldkenmerken overbrengen.
De cursus komt erg gelegen. We zijn als vereniging gevraagd om planteninventarisaties te doen in een aantal terreinen van de WMD (Waterleidingmaatschappij Drenthe) en gemeente de Wolden.

Wanneer en waar?
De cursus vindt plaats op 3 zaterdagen, 17 mei, 7 juni en de derde dag wordt later gezamenlijk afgesproken. ’s Morgens geven we de theorie en ’s middags gaan we het veld in. De cursus vindt plaats in informatiecentrum ’t Ende, Stapelerweg 20 in De Stapel, van 10.00 uur tot ca. 17.00 uur.

Hoe geef ik me op?
De kosten voor de cursus zijn € 15 incl. studiemateriaal voor leden van Natuurvereniging Zuidwolde, IVN Hoogeveen en HDL. En € 30 incl. studiemateriaal voor niet-leden. Je geeft je op door het bedrag over te maken naar rekening NL83INGB0004398446 t.n.v. Natuurvereniging Zuidwolde. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

Wil je meer weten?
Bel met Joop verburg, tel. 0528-373131 of mail naar joopverburg@natuurverenigingzuidwolde.nl.

 

 

 

Klein Liefdegras