NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 Herfst 2020

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


September 2020 nr. 76 
Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

Excursie Engbertsdijkvenen afgelast.

Helaas hebben we moeten besluiten de natuurexcursie naar de Engbertdijkvenen af te gelasten i.v.m. het weer in opmars zijnde coronavirus. Edwin de Weerd zou de excursie leiden en omdat hij de enige is die het gebied goed kent wordt de groep te groot om de regels omtrent het virus in acht te nemen. Als de omstandigheden het toestaan verplaatsen we het naar het voorjaar van 2021. Voor actueel nieuws omtrent onze activiteiten zie onze website.

Rups Koninginnenpage

De Koninginnenpage wordt dit jaar, vergeleken met andere jaren, veel gezien. Het is natuurlijk een prachtige vlinder maar ook de rups is een mooie verschijning! De vlinder legt haar eitjes op o.a. Wilde Peen en diversen groenten en kruiden zoals Venkel en Dille. Voor meer informatie en foto's zie onze website .

Paddenstoelenexcursie zaterdag 3 oktober.

Het is alweer bijna herfst, zeker gezien het weer van de afgelopen week. Dus het is ook weer tijd voor paddenstoelen. Op zaterdag 3 oktober organiseren we onder leiding van Bernard de Vries en Joop Verburg een paddenstoelenexcursie. In verband met het virus is de deelname beperkt, we gaan met maximaal 30 volwassenen op pad en opgave is verplicht. Dit kan via onze mail. We starten om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats van het Tonckenshuys

Muisje op de Goudsbloem!

Op een ochtend zag Corrie Verburg een leuk tafereeltje vanaf haar ontbijttafel. Een bosmuis was ook toe aan zijn ontbijt en brak uitgebloeide bloemen van de Goudsbloem af en nam ze mee naar zijn holletje. Dus als op die plek volgend jaar Goudsbloemen op komen weten we hoe dat komt. Voor wat meer foto´s zie onze website .

Mooie nachtvlinder: Walstropijlstaart!

Er zijn heel veel soorten nachtvlinders in Nederland. De een best wel groot en de ander heel klein. De Pijlstaarten zijn grote nachtvlinders en daar zijn ook wel aardig wat soorten van. Joop en Edwin zijn hele fanatieke nachtvlinderaars en zelfs voor hun was deze prachtige Walstropijlstaart een primeur! Voor andere leuke en bijzondere waarnemingen zie onze website.

Copyright © 2020 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp