NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

 

Vrijdag 15 september: Vleermuisexcursie voor de jeugd.

Op 15 sepember organiseert Natuurvereniging Zuidwolde een Vleermuizen avontuur voor de jeugd. Bij een klein meertje in het Faliebergbos, de Entekoele, gaan we op zoek naar vleermuizen. Er komen in Drenthe negen soorten voor. We hopen er meerdere soorten te zien en vooral horen. Vleermuizen zijn insecteneters en eten wel 600 muggen per dag dus wie houdt niet van ze! Het begint om 20.00 uur, het duurt ongveer 1,5 uur en ouders kunnen wel een beetje in de buurt blijven. Lijkt je dit leuk meld je dan aan via de mail .

Zaterdag 23 september: FEESTELIJKE OPENNG .

Zaterdag 23 september is de feestelijke opening van de gebouwen van Buning en de nieuwe lus van het Vlinderommetje We starten om 13.30 uur bij de natuurcamping De Krententerp Ekelenbergweg 2 Zuidwolde en lopen daarna langs het Vlinderommetje naar de twee nieuw ingerichte natuurgebieden op het land van Buning en daarna is naamgeving en de feestelijke ingebruikname van de twee gebouwen. Iedereen is van harte welkom. .

Zaterdag 23 september: Workshop verfstoffen maken uit planten.

Ook op zaterdag 23 september de dag van de feestelijke opening van de gebouwen van Buning organiseren we daar een leuke activiteit voor de jeugd. We gaan verfstoffen maken uit planten. De activiteit is van 14.00 uur tot 16.00 uur. Meer informatie op onze website .en je kunt je opgeven via de mail .

Mooi weer dus weer volop dagvlinders.

Het is begin september en eindelijk weer eens wat mooier weer. Dat betekent dat er ook merr vlinders zijn. In de vlindertuin heel veel rupsen van de dagpauwoog en voor het eerst dit jaar een Kleine Vos en ook veel andere soorten vlinders waren aan het snoepen van de vlinderstruik. We hadden dit jaar al een Sleedoornpage gezien en op 3 september is ook de tweede gefotografeerd aan de Braamskamp. Voor ons een opluchting en voldoening dat ons werk niet voor niks is geweest. Meer foto's en een uitgebreid verslag op onze website .

Leuk en verrassend filmpje van en steenmarter.

Steenmarters hebben niet zo'n hele goede reputatie, ze willen nog weleens voor overlast zorgen en wat schade aanrichten. Maar het zijn hele mooie beesten en ook beschermd. Fransisca zag er eentje in de Binnentuin van Thijinge en maakte er en filmpje van. Zie hem op onze website .

Copyright © 2023 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing                         Powered by Mailchimp