NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 


Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

1 oktober paddenstoelenexcursie.

Op zaterdag 1 oktober organiseren we weer de jaarlijkse paddenstoelenexcursie. Het is weer herfst, de bladeren vallen weer van de boom en we hebben ook weer regen kunnen bewonderen dus de paddenstoelen komen ook weer uit de grond. We gaan ze weer proberen te vinden in het Faliebergbos onder leiding van Bernard de Vries en Joop Verburg. Welke zijn eetbaar en welke juist niet en welke bijzondere soorten komen we tegen? We verzamelen om 9.30 uur bij het Tonckenshuys Meppelerweg 7 in Zuidwolde en er zijn geen kosten aan verbonden. Ook heel leuk voor kinderen! .

Geslaagde excursie naar het Vechtdal.

Onder leiding van Edwin de Weerd heeft een groep van 11 personen op zaterdag 3 september het Vechtdal nabij Ommen bezocht. In dit landschapstype stuift zand het bos in waardoor je relief en dynamiek krijgt. Edwin heeft het verschil tussen duw en trekhout uitgelegd en het zand heeft onder invloed van de wind een golvend patroon. Er zijn veel leuke interessante dingen gevonden zie het verslag op onze website.

Leuke nieuwe vlindersoort: Bruin blauwtje.

We hebben weer een leuke nieuwe vlindersoort in de Vlindertuin mogen ontdekken, ditmaal het Bruin blauwtje, deze soort rukt ook door de klimaatverandering op naar het noorden. Helaas verliezen we wel soorten maar het is toch altijd weer bijzonder een nieuw soort te ontdekken. Dit is de 34e vlindersoort in de Vlindertuin. Voor meer leuke waarnemingen zie onze website .

Zaterdag 29 oktober: nacht van de nacht.

Zaterdag 29 oktober is er weer de landelijke Nacht van de Nacht, natuurlijk doen wij ook mee. De start is om 19.30 uur op de parkeerplaats van het Tonckenhuys Meppelereweg 22 in Zuidwolde en middels wat leuke activiteiten proberen we het belang van het duister duidelijkte maken. Kosten voordeze avond zijn 2 euro per persoon en voor kinderen is het gratis en daarbij is een consumptie inbegrepen. Opgave vooraf is nodig en kan via onze mail . of telefonisch 0528-373131

Jaarlijkse Foto\filmavond op 1 november.

Dinsdag 1 november organiseren we weer de jaarlijkse foto en filmavond. Veel van onze leden maken ieder jaar weer prachtige foto's en filmpjes en om daar meer mensen van te laten genieten geven we iedereen de kans om daar een selectie van ogveer 15 tot 20 stuks van te laten zien, en we zijn natuurlijk ook benieuwd naar de verhalen ervan. We geven iedereen ongeveer 10 minuten de tijd en opgave is nodig i.v.m. de planning en kan via onze mail of telefonisch 0528-373131.

Copyright © 2022 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing                         Powered by Mailchimp