NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.  

 

28 september: hoe word je IVN-gids? We gaan dit jaar voor het eerst samen met IVN Hoogeveen en IVN Westerveld een cursus organiseren om IVN-gids te kunnen worden. Een anderhalf jaar durende cursus, gericht op brede kennis van natuur en milieu in vooral Zuidwest-Drenthe. Eerst is er een informatieavond over de cursus op 28 september in Ruinen. Kom gerust langs. Lees er alles over op onze website.  
Waardevolle cursus waterplanten 18 liefhebbers deden eind augustus/begin september mee aan een cursus waterplanten, gegeven door Edwin Dijkhuis van FLORON. Na een boeiende theorieavond ging de groep het veld in. In de natte gebieden van de Hoogeveense Vaart in Meppel en in het natuurontwikkelingsgebied van het Oude Diep in de omgeving Wijster vonden en bewonderden de deelnemers vele soorten waterplanten. Henk van Netten schreef een impressie.    
2 september: nachtvlinders in het Echtenerzand Het werd een bijzondere avond met verrassende nachtvlinders in Echten. Bijna 70 soorten vonden de 10 deelnemers aan deze nachtvlinderkijkavond. Met de Bonte wortelui en de Late heide-uil als speciale vondsten. Lees en bekijk het in dit artikel van Joop Verburg.
Hoe red je een Rosse vleermuis? Het is een vreemd gezicht, een levende Rosse vleermuis die aan het prikkeldraad hangt. Hij heeft dan waarschijnlijk een lekker hapje zien hangen die een vogel als de Grauwe klauwier daar heeft opgeprikt. Het lukt soms om een vleermmuis te bevrijden. Lees​ het verhaal van Johan en Truus.  
Winterprogramma start 1 oktober met paddenstoelenexcursie We hebben weer een heel scala aan activiteiten, excursies en presentaties voor je in petto komend winterseizoen. Voor de jeugd en volwassenen. Dichtbij huis en wat verder weg. We starten zaterdag 1 oktober met een paddenstoelenexcursie in Zuidwolde. Na afloop gaan we met de gevonden eetbare exemplaren kokkerellen en natuurlijk heerlijk eten. Doe je mee? Meer info​ in de agenda op onze website.  
Copyright © 2016 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp