NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


September 2014, nr. 8

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Deelnemers Boerderijenfietstocht stapten af
Tijdens de Boerderijenfietstocht nieuwe stijl op 30 juli stapten zo'n 250 kinderen en hun ouders/begeleiders af bij bezoekerscentrum 't Ende in de Stapel. Vrijwilligers van 't Ende en de Natuurvereniging lieten de fietsers de waterdiertjes, insecten en vogels van het gebied zien. Geweldig al deze belangstelling voor de natuur! Meer foto's. 


 
Excursie Ravenswoud was prachtig!
Zaterdag 6 september: het weer was perfect en de deelnemers zagen alles wat ze hoopten te gaan zien in het gebied van het Fochteloërveen en Drents-Friese Wold! Kraanvogels, Boomkikkers, veel paddenstoelen, maar ook de opmerkelijke rups van de Berkeneenstaart en bijzondere planten als het Moerashertshooi. Ook de ontwikkeling van het natuurterrein bij de familie Mekel was boeiend om te zien. Een prachtige dag, kijk 
maar! 


 

 
4 oktober: paddenstoelen kijken
Paddenstoelen bekijken, ruiken, maar ook proeven? Dat kan op zaterdag 4 oktober tijdens de jaarlijkse paddenstoelenwandeling. Na afloop kun je onder begeleiding een maaltijd met paddenstoelen bereiden. In de excursie is dit jaar ook een aparte route voor kinderen opgenomen. We vertrekken om 09.30 uur bij het Tonkenshuys. Voor het meedoen aan het maken van de paddenstoelenmaaltijd moet je je van te voren opgeven. Leer er meer over op de site.
Gevonden in het Reestdal: Zilveren maan
We hadden het al een tijdje gehoopt. Om de Zilveren maan weer in het Reestdal tegen te komen. Op 31 juli overkwam het Roel Smit en Joop Verburg. Ze spotten drie exemplaren van deze bijzonder mooie vlinder die al jaren niet meer in onze omgeving gemeld is. De vochtige graslanden met een tapijtje van Moerasviooltjes  zijn een ideale omgeving voor de vlinder om zich voort te planten. Zou het dan toch weer lukken? Bekijk de plaatjes van
deze bijzondere vondst. En kijk dan gelijk ook even naar de
Wespendief 
en Wasbeheerhond. Die zie je tenslotte ook niet elke dag.
Doe mee met de foodwalk
Tijdens het Smaakmakersfestival op 28 september in de Wijk kun je kennismaken met puur, eerlijk en lokaal voedsel. En je kunt ook zelf aan de slag. Op een wandeling in de omgeving van Ten Arlo worden ingrediënten geplukt voor een heerlijke thee en hartige taart. Ervaar wat de natuur allemaal voor lekkers te bieden heeft! Wel even van te voren opgeven.
Copyright © 2014 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp