NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

 

Opening gebouwen Buning en nieuwe lus druk bezocht.

Op zaterdag 23 september was de oficiële opening van de gebouwen van Buning en de nieuwe lus van het Vlinderommetje. Zo'n 70 belangstellenden waren hier getuige van na een wandeling langs een gedeelte van de lus. We zijn heel blij met deze prachtige 'cadeaus' van de familie Buning. De gebouwen zijn multifunctioneel en kunnen gebruikt worden voor diverse doeleinden en langs de nieuwe lus ontwikkelt de natuur zich al gestaag. Voor een uitgebreid verslag en video van de opening zie onze website .

Maandag 2 oktober: Egeltjesmiddag .

Maandagmiddag 2 oktober organiseren we een leuke middag voor de jeugd in ons nieuwe clubgebouw aan de Ekelenbergweg te Zuidwolde. We gaan egelhuisjes timmeren en egeltjes boetseren. Ook laten we enkele opgevangen egels weer vrij. We beginnen om 14.30 uur en eindigen ongeveer om 16.30 uur. Kinderen van basisscholen kunnen zich opgeven via de mail .

Paddenstoelentocht op zaterdag 7 oktober .

Op zaterdag 7 oktober gaan we weer op paddenstoelenjacht in het Faliebergbos. Bernard de Vries gaat met de volwassenen op pad en Hans Post begeleidt de kinderen en hun begeleiders. Er zijn alweer behoorlijk wat paddenstoelen en het is een kunst om zoveel mogelijk soorten te vinden van groot tot heel klein. Aanvang om 9.30 uur op het parkeerterrein van het Tonckenshuys Meppelerweg 22 te Zuidwolde .

Voor de jeugd: Vliegdennen trekken op zaterdag 21 oktober.

Normaal gesproken laten we de natuur zijn gang gaan maar soms is het toch nodig om de natuur iets te corrigeren. Samen met Drents Landschapsbeheer gaan we zoveel mogelijk jonge dennen verwijderen op de hei van het Steenberger Oosterveld. Doen we dat niet geregeld wordt de heide op den duur een bos en we willen het landschap zo gevarieerd mogelijk houden. We starten om 9.00 uur bij het parkeerplaatsje aan de Slagenweg naast de N48 oost . Op de fiets via het viaduct Suthwalda en na de bocht naar het Steenberger Oosterveld dan scherprechts naar beneden. Om 12uur sluiten we af met patat en wat drinken .

De buxusmot: voor de één een nachtmerrie voor de ander een prachtige nachtvlinder.

Iedereen weet dat er een buxusmot is maar niet iedereen weet hoe hij er uitziet. Het zijn de rupsen van de buxusmot die fataal zijn voor onze buxusplanten maar de vlinder legt er alleen zijn eitjes op en zoekt zijn voedsel elders. Zie de foto hoe prachtig ze zijn maar we snappen ook wel dat veel mensen er niet blij mee zijn! .

Copyright © 2023 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp