NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

Zaterdag 29 oktober: Nacht van de nacht.

Zaterdag 29 oktober is weer de landelijke Nacht van de Nacht. Die wordt georganiseerd om het belang van de duisternis nog eens onder de aandacht te brengen en dat we veel zuiniger met de energie moeten omgaan wat de actuele situatie in de wereld ook benadrukt. We organiseren diverse activiteiten in het donker wat ook voor kinderen heel leerzaam en interessant is. De start is om 19.30 uur bij het parkeerterrein van het Tonckenhuys, opgave is wel nodig via onze mail . De kosten zijn 2 euro per persoon, voor kinderen is het gratis en na afloop krijg je een consumptie met wat lekkers aangeboden in het Tonckenhuys .

Natuurvereniging mag huisjes van Buning gebruiken.

Op 1 oktober vond er een bijzondere gebeurtenis plaats aan de Ekkelenbergweg in Zuidwolde. Daar staan 2 huisjes, prachtig gerenoveerd die voortaan door onze Natuurvereniging gebruikt mogen worden. Het is een vervulling van een droom die we al lang koesterden, daar liggen onze spullen, daar kunnen we werken, vergaderen en activiteiten organiseren. We zijn de familie Buning zeer dankbaar en hopen er mooie dingen te beleven. zie voor een uitgebreid verslag onze website.

Dinsdag 1 november: Foto/filmavond in de Boerhoorn.

Dinsdag 1 november ie er weer onze jaarlijkse foto/filmavond. Er zijn veel leden die prachtige foto's of filmpjes maken van de wondere wereld van onze natuur en op deze avond krijgen ze de mogelijkheid deze met andere belangstellenden te delen en dat is leuk en super leerzaam natuurlijk voor iedereen. We beginnen om 20.00 uur in de Boerhoorn en iedere deelnemer krijgt zo'n 10 minuten de tijd. Wil je meedoen? geef je dan op via onze mail .

Zaterdag 5 november: Natuurwerkdag.

Zaterdag 5 november is er weer de landelijke natuurwerkdag. De natuur is erg belangrijk in voor onze wereld en om dat in stand te houden is daar altijd veel werk voor nodig. Om te laten zien wat er allemaal moet gebeuren organiseren de natuurorganisaties in Nederland elk jaar een dag waarop iedereen mee kan helpen en een indruk kan krijgen van hun bezigheden. Wij doen natuurlijk ook mee en we starten om 9.00 uur bij de rotonde aan de Ommerweg. Het is leuk voor jong en oud, doe wel stevige schoenen en kleding aan en we sluiten om ongeveer 12.00 uur af met stevige soep voor de harde werkers.

Leuke libellensoort op de Takkenhoogte.

In september waren we nog een dag wat rond aan het struinen op de Takkenhoogte, er was nog wel van alles te zien en we maakten overal wat foto's van. Maar een libelsoort viel ons toch wel op, voornamelijk door de gele vlekken op de vleugels. Maar we konden het toch niet zo gauw thuisbrengen en na een tijdje zagen we toch het licht! Het kan wel een Geelvleklibel zijn maar aan de andere kant komt die haast niet in ons land voor en zeker niet in Drenthe. Maar na controle bleek het toch echt eentje te zijn. We waren er blij mee .

Copyright © 2022 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing                         Powered by Mailchimp