NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

Nacht van de nacht afgelast. Natuurwerkdag gaat wel door.

Helaas gaat de Nacht van de Nacht dit jaar om de bekende reden niet door. Het is lastig afstand houden en we kunnen ook niet in het Tonckenshuys terecht. De Natuurwerkdag gaat wel door in afgeslankte vorm, leden kunnen zich aanmelden via onze mail.De dag begint om 9.00 uur bij de rotonde aan de Ommerweg.

Overdekte picknickbank geplaatst

Langs het Vlinderommetje staat een primeur: de eerste overdekte picknickbank van De Wolden is geplaatst op de oude carpoolplaats in het verlengde van de Slagendijk. De bank is aan de Natuurvereniging geschonken door Marinus Jonkman. Hij was wat te groot voor hem en omdat Marinus een groot natuurliefhebber is en blij is met het vlinderommetje-Idylle dat langs zijn bedrijf gaat, vond hij dit een mooie oplossing. Voor een uitgebreid verslag en meer foto's zie onze website .

Verslag Paddenstoelenexcursie zaterdag 3 oktober.

Gelukkig kon de Paddenstoelenexcursie zaterdag 3 oktober wel doorgaan, om 09.30 uur hadden zich 20 personen verzameld bij het Tonckenshuys en gingen in twee groepen onder leiding van Bernard de Vries en Joop Verburg het bos in en ook op de begraafplaats werd gezocht en maar liefst 65 soorten paddenstoelen gevonden! Voor een uitgebreid verslag en mooie foto's zie onze website.

De bijzondere Inktviszwam!

Een paar weken geleden vertelde Roel Smit over de Duivelseieren van de Inktviszwam bij de schaapskooi in Ruinen. Roel wist dat er vorige jaren eieren waren gevonden maar dat die ook weer snel kapot gereden werden door trekkers die er aan het werk waren. Dit jaar zijn er op zijn verzoek paaltjes geplaatst ter bescherming van deze bijzondere paddenstoelen. En met succes: er zijn nu op dat stukje wel honderd eieren te vinden en kunnen veel mensen dit bijzondere natuurverschijnsel bewonderen. Voor meer foto's en een uitgebreid verslag zie onze website .

Harslakzwam velt grote eik!

Op 21 september kregen we een appje van Sipke uit Veeningen. Hij had een grote eik in zijn tuin staan en er was in een keer een grote zwam omheen gegroeid. Hij stuurde ook een foto mee en het leek op het eerste gezicht een Reuzenzwam. Een kennis van Sipke is bomendeskundige en die gaf aan dat het om een Harslakzwam zou gaan en dat de boom heel binnenkort om zou kunnen vallen. Om een lang verhaal kort te maken kreeg Sipke niet de kans om dat te regelen en is de boom omgevallen. Gelukkig was er afgezien van een paar dakpannen niet al te veel schade. Voor meer informatie en ander nieuws zie onze website .

Copyright © 2020 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp