NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


Oktober 2015, nr. 21

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
In memoriam: Kees Contant
Bij de begrafenis van Kees Contant die na een korte maar zeer ernstige ziekte op 28 september 2015 op 73-jarige leeftijd is overleden, hield Joop tijdens de dankdienst voor zijn leven een toespraak. ''Ik deed dat vanuit mijzelf, maar wetend dat ik dat voor zeer velen in onze Natuurvereniging deed, die met Kees gewerkt hebben of hem goed kennen.'' Lees hier wat Joop over Kees vertelde, en vooral wat Kees voor de Natuurvereniging heeft betekend.


 
Veertig soorten paddenstoelen in een uur
Veertig soorten paddenstoelen vinden in een uur? Het kan. Het gebeurde. Zaterdag 3 oktober tussen half 10 en half 11 in het Faliebergbos in Zuidwolde. Dertig mensen, waaronder tien kinderen, werden bedolven onder de vele soorten zwammen, boleten en schimmels. Bedolven? Ze waren onder de indruk dan. Zoveel soorten op een oppervlakte van zeker niet meer dan 500 bij 500 meter! Lees hier meer over de vondsten en de heerlijke maaltijd na afloop.
 
 
Kinderfeest in het donker
Op zaterdag 24 oktober kunnen kinderen en hun familieleden op pad door het donkere Faliebergbos en allerlei opdrachten doen. Met een volle stempelkaart krijgen ze een leuke prijs. De Natuurvereniging doet met deze activiteit mee aan de Nacht van de nacht.  Een landelijke dag waarmee aandacht wordt gevraagd voor het belang van minder licht voor de natuur. Wil je meedoen aan het kinderfeest? Lees hier meer over het wat, waar en wanneer.
Paddenstoel van porselein
Hij bestaat: de Porseleinzwam. De witte tot ivoorkleurige plaatjeszwam, waarvan de hoed bedekt is met een glimmend slijmlaagje, komt vooral voor op takken en stammen van beuken. Als je 'm dan ook nog zo prachtig kan vastleggen als Henk Bosma, zie je echt een paddenstoel van porselein. Zie hier​ een foto die je niet mag missen.

 
Cursus ''Waar wij wonen''
Voor iedereen die de eigen regio en leefomgeving beter wil leren kennen organiseert IVN Hoogeveen een cursus ‘Waar wij wonen’. Over de omgeving van Hoogeveen, een wereld van veen naar zandgrond, waar duizenden orchideeën staan, waar het water een belangrijke rol speelt, en over de natuurgebieden en het ontstaan hiervan. De cursus bestaat uit 8 theorieavonden en 8 praktijkochtenden en start 12 november. Meer hierover op de site van IVN Hoogeveen.
 
Copyright © 2015 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp