NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren


Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

Dinsdag 22 november: lezing over de Havik.

Op dinsdag 22 november komt Willem van Manen ons vertellen hoe de Havik leeft. Willem is werkzaam bij SOVON, de landelijke stichting voor vogelonderzoek. Hij heeft de afgelopen 40 jaar onderzoek gedaan naar de Havik en ook voor een groot deel in Drenthe . Iedereen is welkom en de toegang is gratis en de avond begint om 20.00 uur in de Boerhoorn .

Bijzondere waarneming: Spechtinktzwam.

Bart Pijper zag op 16 oktober enkele tientallen van de zeldzame Spechtinktzwam in alle stadia tegen een muur van de Havixhorst bij De Wijk. Hij maakte er een fraaie collage van. Ze groeiden tussen de druiven en gehakseld hout van bomen uit het bos. Een prachtige omgeving voor heel veel soorten zwammen en versteende wijze vrouwen die leken te bidden voor nog meer gezwam! Voor meer leuke waarnemingen zie onze website .

Zaterdag 17 december: sleedoornpage-eitjes zoeken .

Zaterdag 17 december gaan we zoals elk jaar weer op zoek naar eitjes van de Sleedoornpage. We hebben gelukkig afgelopen zomer wel 4 keer deze prachtige vlinder gezien en gaan dus vol goede moed op pad. We starten om 10.00 uur bij de Vlindertuin en tussen de middag kunnen we bij Wilma terecht voor de lunch. IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM .

Productieve Natuurwerkdag.

Zaterdag 5 november was weer de landelijke Natuurwerkdag en er is weer veel werk verricht o.a. bij de rotonde van de Ommerweg. Veel opschot aan bomen moesten worden verwijderd en ook de bramenstruiken moesten zoveel mogelijk worden weggehaald. Er was tussendoor gezorgd voor koffie en met de komst van Corrie met de soep kwam er een eind aan de gezellige werkochtend. Voor een uitgebreid verslag zie onze website .

Leuke en interessante foto/filmavond.

Dinsdag 2 november was weer de jaarlijkse foto\filmavond en de aanwezigen hebben weer genoten van heel veel prachtige beelden van de wonderlijke schoonheid van de natuur. Gelukkig zijn de grenzen weer open dus waren er ook weer prachtige foto's van over de grens. Op onze website is een klein gedeelte te zien .

Copyright © 2022 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing                         Powered by Mailchimp