NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


November 2021 nr. 88 
Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

Natuurwerkdag zaterdag 6 november.

Natuurvereniging Zuidwolde doet weer mee aan de nationale Natuurwerkdag in samenwerking met Landschapsbeheer Drenthe. Vanaf 9.00 uur gaan we aan de slag bij de rotonde Ommerweg en langs het Vlinderommetje . Iedereen die mee wil doen, jong en oud, is van harte welkom. Stevige schoenen, kleren en handschoenen zijn aan te bevelen en een goede knipschaar is ook handig, wij hebben wel snoeischaren en zagen. We zorgen tussendoor voor koffie en we sluiten om 12.00 uur af met stevige soep.

Zwerfafval? De gemeente helpt.

Binnen het bestuur krijgen we regelmatig meldingen van zwerfafval op het Vlinderommetje. Veel inwoners van De Wolden ruimen andermans afval op , als ze dit onverhoopt tegenkomen. Wat niet iedereen weet is de mogelijkheid om dit gecoordineerd te doen! In Drenthe kun je jezelf aanmelden bij ploggenindrenthe@gmail.com als PLOGGER, dit is een samenvoeging van de woorden JOGGEN en PLOCKA ( zweeds voor plukken) en betekent het opruimen van zewerfafval tijdens het wandelen, hardlopen, mountainbiken etc. Via het aanmelden krijg je van de gemeente een grijpstok, handschoenen, vuiniszakken en een fraai veiligheidshesje. Je kunt je aanmelden via bovenstaand emailadres en meer informatie is te vinden op onze website .

Jaarlijkse foto/filmavond dinsdag 30 november.

Dinsdag 30 november is er weer onze jaarlijkse foto en/of filmavond. Daar kunnen onze leden als ze dat willen weer laten zien wat voor prachtige foto's en filmpjes ze gemaakt hebben. Iedereen heeft zo'n 10 minuten de tijd en dat betekent dat je ongeveer 20 foto's of een paar korte filmpjes kan laten zien, het zou ook leuk zijn als je er iets over vertelt. De avond begint om 20.00 uur in de Boerhoorn en er wordt wel gecheckt of je een geldige QR code hebt. Vind je het leuk wat te laten zien meld je dan aan via onze mail of via telnr 0528-373131.

Bijzondere pimpelmees.

Lianne Zwijnen stuurde deze foto van een zo te zien erg zielige pimpelmees. Je zou hem bijna Pinokkio noemen . Bijzonder ook dat hij of zij zich zo in leven kan houden. Zie je ook wat leuks of bijzonders geef het ons door via onze mail .

Copyright © 2021 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp