NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.  

 

29 oktober: echte uilen in de Nacht De Nacht van de Nacht stond in het teken van uilen. Een flink gezelschap ging er in het donkere Faliebergbos naar op zoek. Het was bijzonder om te ervaren hoe donker het echt was. Dat is voor veel dieren nodig gezien hun nachtelijke gedrag. Zo gaan uilen 's nachts actief op zoek naar voedsel. Ze waren die avond ook hoorbaar. Lees verder in dit artikel hoe de tocht verliep.  
5 november: hard gewerkt Het heideterrein bij de rotonde Ommerweg-Slagendijk ziet er weer perfect uit. Zaterdag 5 november hebben veel mensen geholpen om dit gebied en een deel van het Vlinderommetje te ontdoen van opslag, zoals Braam en Amerikaanse eik. Met degelijk gereedschap van Landschapsbeheer Drenthe en goed verzorgde catering, werd het een heerlijke werkochtend. Dat laten deze foto's mooi zien.   
15 november: laat je foto's en films zien Het is elk jaar weer verrassend te zien wat voor bijzondere foto's en korte films mensen aandragen op de foto- en filmavond van onze vereniging. Deze keer op dinsdag 15 november. Iedereen kan wat inbrengen. Max. 15 foto's per persoon. Wel even opgeven van te voren. Je kunt ook alleen komen kijken naar de presentaties. Gratis entree. Graag tot ziens op de 15e in De Boerhoorn!
Witte Berkenboleet, Prachtvlamhoed en Zandaardtong Daar val je toch voor? Zulke prachtige namen als deze paddenstoelen hebben. Om te zien zijn ze minstens zo mooi: groot, indrukwekkend en bijzonder van vorm. Jan-Erik Plantinga en Arjen van der Hoek vonden ze in het natuurgebied Takkenhoogte en Meeuwenveen. Bekijk​ de foto's op de waarnemingenpagina van onze website.  
24 november: uitnodiging voor symposium het Drents Goud Op donderdagmiddag 24 november organiseren negen Drentse natuur- en landschaps-organisaties het symposium 'Drents Goud' in De Molenhoeve in Hoogeveen. Drents Goud staat voor typisch Drentse landschapselementen als houtwallen, esbosjes, singels, poelen. Ze verdwijnen in het landschap. Aanleiding is een onderzoek van onze werkgroep Landschaps- behoud met alarmerende resultaten. Omdat het probleem provinciebreed is, vinden diverse provinciale organisaties het belangrijk om te kijken hoe we het Drents Goud kunnen behouden voor genoeg biodiversiteit en aantrekkelijkheid van het landschap voor het toerisme. Lees​ hier meer over de uitnodiging en opgavemogelijkheid.  
Copyright © 2016 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp