NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.  

 

Mooie ervaringen foodwalk Ten Arlo Voor de tweede keer liep gids Dette Boiten met een groep volwassenen en kinderen de voedselwandelroute rond Ten Arlo tijdens het Smaakmakersfestival op 27 september. Naast Brandnetel, Weegbree, Zevenblad, Bonte dovenetel, Winterpostelein en Veldzuring vonden ze ook Springbalsemien. Wist je dat je de zaden van deze plant kunt eten? En hoe je al deze natuurlijke ingrediënten heel goed kunt gebruiken? Dette en de excursiegangers weten het. Zij maakten er die middag op het festival in de Wijk een heerlijke maaltijd mee. Lees er meer over en bekijk de folder over de wandeling eens.  
Drukte in de Nacht van de nacht Wat een mooie opkomst bij het kinderfeest tijdens de Nacht van de nacht op 28 oktober. 60 kinderen en 55 volwassenen namen deel aan de tocht in de donkerte van het Faliebergbos. De deelnemers genoten van allerlei opdrachten waarmee ze een stempelkaart vol konden maken en na afloop een prijsje kregen in de kantine van camping De Entekoele. Bekijk het uitgebreide verslag en de foto's.    
Wat is het resultaat van de Natuurwerkdag? Er is flink gewerkt op zaterdag 7 november. Zo'n 25 mensen gingen in het gebied rondom de rotonde aan de Ommerweg aan de slag om het vrij te maken van uitlopende Wilg, Berk, Den, Lariks en Eik. Ook de snel woekerende bramenstruiken haalden ze - met dubbele handschoenen - weg. En het pad van het Vlinderommetje was na afloop vrij van ingroeiende graspollen. Wat een werk, maar wat een resultaat! Daar mocht na afloop van genoten worden met heerlijke erwtensoep. Harde werkers, allemaal bedankt! Het verslag en de foto's staan op onze site.
Spectaculaire vondst op de Takkenhoogte Het Gesteeld veenknoopje zie je zo over het hoofd. Evert Ruiter niet. Die zag dit kleine paddenstoeltje met zijn dofzwartje mutsje op een geelbruin steeltje van ongeveer een centimeter groot tijdens een excursie op de Takkenhoogte. Het is een zeldzaamheid waar ook RTV-Drenthe graag voor langs kwam. Lees hier​ meer over deze bijzondere waarneming.  
12 november: unieke foto- en filmavond Unieke natuurfoto's, films en verhalen, gemaakt door natuurliefhebbers uit Zuidwolde en omgeving, op plekken dichtbij en ver weg. Dat is het recept van de foto- en filmavond op donderdag 12 november vanaf 20.00 uur in De Boerhoorn. Iedereen is welkom. De entree is gratis. Graag tot dan!  
Copyright © 2015 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp