NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


November 2014, nr. 10

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Planten voor Idylle, wie doet mee?
Het nieuwe bedrijventerrein aan de Nijverheidsweg wordt al een echte Idylle. Onlangs zijn de groenstroken langs het wandelpad dat onderdeel vormt van het Vlinderommetje, ingezaaid. Op vrijdagmiddag 28 november gaan we heesters en bomen planten. Dat doen we met hulp van zo'n 100 kinderen van diverse basisscholen. Daar zijn natuurlijk veel begeleiders voor nodig. Wie doet er mee? Meld je aan bij Joop. Het wordt een mooie middag. Ook vertegenwoordigers van de Vlinderstichting, wethouder ten Kate en ondernemers zullen erbij zijn.
 
Hard gewerkt op Natuurwerkdag
Zo'n 30 mensen hebben zaterdag 1 november vanaf 09.00 uur de handen uit de mouwen gestoken. Er is hard gewerkt aan het heidegebied bij de rotonde aan de Ommerweg. Burgemeester de Groot opende de ochtend. Vervolgens is alle overtollige opslag verwijderd en het pad van het Vlinderommetje weer goed toegankelijk gemaakt. Met heerlijke erwtensoep en broodjes werd de Natuurwerkdag afgerond. Alle werkers, hartelijk dank!
 
Veel bijzondere paddenstoelen
Het kan niemand echt ontgaan zijn, er zijn veel paddenstoelen dit jaar. Afgelopen weekend schoten de Vliegenzwammen als .... padden-stoelen uit de grond. In het Faliebergbos werden tijdens de excursie op 4 oktober ook al veel soorten gezien, waaronder een aantal bijzondere als de Vlekkende poederparasol en de Lila satijnvezelkop. En Joop was helemaal verrukt toen hij onlangs op de Takkenhoogte de uiterst zeldzame Zandaardtong weer vond. Kijk even mee naar deze schitterende plaatjes, in het Faliebergbosen op de Takkenhoogte.
Spannende Nacht van de Nacht
Volwassenen en kinderen beleefden zaterdag-avond 25 oktober een spannende avond. In de landelijke Nacht van de Nacht gingen ze op pad door het donkere Faliebergbos, geleid door hele kleine lampjes in de bomen. Tenminste, voor wie ze kon vinden... Onderweg werden de deelnemers verrast door een fluitist en een verhalenverteller met heel toepasselijk als onderdeel van het verhaal, de roep van een echte uil.
Lees​ meer over deze bijzondere wandeling.
 
Mooie plaatjes kijken
Donderdag 13 november moet je om 20.00 uur in de Boerhoorn zijn! Tenminste, als je van natuurfoto's en -films houdt en weleens wilt zien wat anderen voor moois vastleggen. Iedereen is welkom op deze gratis foto- en filmavond. Fotografen en filmers die wat willen tonen, moeten zich wel van te voren 
opgeven.
Copyright © 2014 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp