NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

 

Maandag 8 mei: excursie Vlindertuin.

Natuurvereniging Zuidwolde bestaat dit jaar 50 jaar maar ook de Vlindertuin bestaat al 25 jaar. Vrijwilligers zorgen elke eerste dinsdag van de maand voor het nodige onderhoud en daardoor kan iedereen van deze weelde genieten. Niet alleen de vlinders worden aangetrokken door de vele verschillende bloemen maar er zijn ook al 60 soorten wilde bijen waargenomen. Op maandag 8 mei om 13.30 uur is er een excursie onder leiding van Joop Verburg en je kunt je aanmelden via de mail. Na afloopkrijgen de deelnemers een jubileumcadeau mee. Aanmelden kan via de mail.

Oproep: vrijwilligers voor de jubileumtentoonstelling.

Beste leden, jullie weten dat dit ons jubileumjaar is en de eerste volle week van juni komt er in de Boerhoorn een tenstoonstelling over vlinders. Voor dit project worden veel vrijwiligers gevraagd dus wie ergens tijd heeft voor de voorbereiding, opbouw of begeleiding en verzorging of het afbreken op 10 en 12 juni wordt van harte uitgenodigd om dat te laten weten. SAMEN KUNNEN WE ER IETS MOOIS VAN MAKEN. We horen het graag via de mail .

Zaterdag 27 mei: vogelexcursie naar de Vreugderijkerwaard .

Op zaterdag 27 mei organiseren we een vogelexcursie naar de Vreugderijkerwaard bij Zwolle. Het is een prachtig rivierenlandschap bij de IJssel met veel prachtige soorten zoals kluten. diverse soorten eenden en ganzen maar miscchien ook een zeearend of bruine kiekendief. We verzamelen bij het Tonckenshuys om 9 uur en er kunnen maximaal 20 mensen mee. Opgave kan via de mail .

Nachtvlinderexcursie op vrijdag 26 mei.

Op vrijdag 26 mei is er weer een Nachtvlinderexcursie om 22.00 uur. De hele zomer organiseren we excursies op diverse plekken in Drenthe en je kunt je opgeven als je interesse hebt. Dan maak je kans om de prachtigste soorten waar te nemen van heel klein tot best groot. Maud Maas Geesteranus had bijvoorbeeld een rups Maantandvlinder gevonden de omstandigheden gecreeerd dat hij zich ontwikkelt tot deze prachtige vlinder. Als je interesse hebt meld je aan via de mail en krijg je bericht waar we de lampen opstellen.

Kluifzwammen en aparte urntjes op de begraafplaats.

Jullie hebben het boek ontvangen als het goed is over het 'leven' op de begraafplaats van Zuidwolde maar er worden nog steeds nieuwe dingen ontdekt. En dat is ook het mooie van de natuur dat je nooit uitgeleerd raakt. We zagen bijvoorbeeld twee nieuwe soorten Bokaalkluifzwammen. Voor foto's en het hele verhaal zie onze website En een heel bijzonder en ook wel toepasselijk fenomeen: het lijken wel mini urntjes. Ze worden gemaakt door de kleine Harsbij en op deze manier plant deze soort zich voort!  Wie meer wil weten kan dat vinden op onze website .

Copyright © 2023 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing                         Powered by Mailchimp