NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

Het Coronavrus houdt ons nog steeds in de houdgreep!

Helaas kunnen onze leuke voorjaarsactiviteiten nog steeds niet doorgaan. Dat is natuurlijk hartstikke jammer want de lente is in volle gang en er zijn zulke leuke dingen overal te zien. We zijn in de Vlindertuin af en toe wel met een klein groepje mensen op gepaste afstand aan het werk en het ziet er weer prachtig uit. Kom eens omstebeurt kijken en geniet. Voor actueel nieuws en leuke waarnemingen van ons en anderen zie onze website .

Het voorjaar is in volle gang

Het voorjaar is weer in volle gang en het is weer een drukte van belang bij het insectenhotel bij de Vlindertuin. Een groot aantal bijensoorten maakt er gebruik van en het is zeer interessant om er eens wat tijd voor te nemen om ze beter te bekijken. De metselbijen zijn weer druk voor nageslacht te zorgen maar ook Ranonkelbijen, Asbijen, Groefbijen, diverse soorten Zandbijen en ook veel andere insecten zijn bij het insectenhotel of in de buurt te aanschouwen. Misschien zie je wel deze prachtige Goudwesp? Zie je leuke dingen of heb je een foto en wil je weten wat het is laat het ons weten via de mail .

Bonte Vliegenvanger in vogelhuisje Ab Bennink

Het is alweer 10 jaar geleden dat Ab Bennink plotseling overleed. Velen moeten nog vaak aan hem denken en in het Faliebergbos hangt een nestkastje ter herinnering aan Ab. En daar broedt nu een Bonte Vliegenvanger in! Voor een wat uitgebreider verslag zie onze website .

De Nachtegaal is weer terug!

'Onze' Nachtegaal is weer terug! Vaak in het bosje bij de Vlindertuin laat hij duidelijk van zich horen en als je goed kijkt kun je hem ook zien zitten. Vele bewoners in de buurt houdt hij tot diep in de nacht wakker en sluiten noodgedwongen hun ramen!

Veel vogels broeden rondom de Vlindertuin

In mei leggen alle vogels een ei luidt het spreekwoord maar tegenwoordig doen de meesten dat al in april. Ook rondom de Vlindertuin zijn de meeste nestkastjes al bezet. Zo broeden er diverse Mezen, Merels , Winterkoninkjes, Mussen en ook een aantal Bonte Vliegenvangersen en hopelijk gaat de Nachtegaal ook broeden. We keken in een een nestkastje bij de vlindertuin en zagen er 5 blauwe eitjes liggen. We wisten in eerste instantie niet van welke vogel deze waren en na een tijdje zagen we een gekraagde roodstaart naar het nestkastje gaan! Omdat dit zo bijzonder is hebben we er toch maar even een foto van gemaakt en ze bleef nog mooi even zitten. Heb jij ook leuke tuingasten? Laat het ons weten via de mail.

Copyright © 2020 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp