NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


Mei 2015, nr. 16

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Vogelaars bezochten Mepper Hooilanden
12 vogelaars hielden hun oren en ogen gespitst tijdens hun bezoek aan het natuurgebied de Mepper Hooilanden bij Gees op zaterdag 9 mei. En niet zonder resultaat. De Roerdomp, Blauwborst, Zomertaling en Zwarte Stern werden gespot. Maar ook de Kleine Plevier, Kneu, Sprinkhaanzanger en diverse eenden werden veel gezien en gehoord. Het complete verslag volgt binnenkort op de website.

 
Kinderen genoten van Lentefeest
Woensdagmiddag 13 mei hadden ruim 80 kinderen een geweldige middag bij het Lentefeest in het Faliebergbos. Met een speurtocht gingen ze samen met ouders, opa's en oma's op ontdekking door het bos. Na afloop waren er pannenkoeken, die gingen erin als koek. De organisatie bestaande uit VakantieKids, stichting vrienden Tonckensdierenpark en Natuurvereniging Zuidwolde, kan tevreden zijn. Bekijk alle foto's op de site.
 
 
Vlinders kijken tot in de late uurtjes
Op vrijdag 15 mei is iedereen welkom om mee te kijken naar de late vliegers onder de vlinders. Tijdens de nachtvlinderavonden bij de Vlindertuin kom je in een compleet andere wereld. Ogenschijnlijk onooglijke motjes en vreemd gevormde vlinders zitten ineens vlak voor je neus op een wit laken en blijken prachtige beestjes. Vaak blijven ze een tijd zitten en kun je ze goed bekijken, vastleggen en indien nodig determineren met behulp van een nachtvlindergids. We starten bij zonsondergang, dat is 15 mei om 21:27 uur.
Lees hier meer over deze en andere geplande nachtvlinderkijkavonden.
Genoten van de Hop
Voor veel mensen is het niet te versmaden, de Hop, in een glas met een mooie schuimkraag, of misschien wel veel beter, zomaar in het veld in je achtertuin. Dat overkwam Bram Luten en zijn buurvrouw mevrouw Kool. Een bijzondere waarneming van een prachtige vogel. Kijk ook op de
site.
 
Basisscholieren op vogelgeluidencursus
Een Koolmees zegt: “Ti-fú, ti-fú…” en een Pimpelmees laat een belletje rinkelen. Een Houtduif zegt “Roe KOE koe, roe koe…” met de nadruk op het tweede woord. Schoolkinderen van de groep 4 , 5 en 6 van de twee basisscholen in Zuidwolde hoorden in april dat de Houtduif eigenlijk roept: “Ik HOU zo, van jou”. Dat vergeten de kinderen niet, nu ze les hebben gehad in vogelgeluiden door leden van Natuurvereniging Zuidwolde. Lees hier het verdere verslag.
 
Copyright © 2015 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp