NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


Mei 2014, nr. 5

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Inschrijven workshop: doe het nu
Ben je geïnteresseerd in eetbare planten en kruiden? Houd je van lekker en gezond eten? Dan is de workshop ''eten uit de natuur'' op 17 mei echt wat voor jou! Het wordt een boeiende dag met veel informatie, maar ook erop uit en aan de slag! Inschrijven kan nog. Kijk op de website. 

 
Plantenwerkgroep aan de slag
Vanaf 14 mei gaat de plantenwerkgroep weer aan de slag. Op de woensdagavonden inventariseren ze vooral een aantal bermen in de Wolden. De gemeente gaat de bermen namelijk op een meer ecologische manier beheren. De werkgroep monitort of dit effect heeft. Dat doet ze ook voor de Waterleidingmaatschappij Drenthe, die de vereniging gevraagd heeft om een aantal van haar gebieden te inventariseren op planten, vlinders en dergelijke. Wie mee wil doen, kan zich opgeven bij joopverburg@natuurverenigingzuidwolde.nl


 
Mee het prachtige Reestdal in?
Op zondag 1 juni organiseren we een mooie excursie door het Reestdal. Over de Wildenberg naar Rabbinge en dan richting de Reest. Het blijft een prachtig, afwisselend gebied, ook als je er al vaak bent geweest. Lid of geen lid, iedereen is welkom! Deelname is gratis. We starten om 13.30 uur aan de Nieuwe Dijk ter hoogte van huisnr. 26.


 
Handige snuiter
De Berkenbladroller is een heel handige snuitkever. Hij kan met een aantal insnijdingen een berkenblad oprollen tot een soort sigaar. Dan legt de kever er een paar eitjes in, waaruit later kleine larfjes komen die van het blad eten. De bladrol wordt bruin, sterft af en rolt op de grond. Wanneer de larven volgroeid zijn, verpoppen ze zich onder de grond. Het jaar daarop komen ze als kevers weer te voorschijn. Meer foto's van dit knappe staaltje werk staan op de site. 


 


 
Veel moois in de Vlindertuin
Je kunt er altijd terecht, loopt er zo even doorheen en ziet er veel mooie dingen. De Vlindertuin op het volkstuincomplex in Zuidwolde. Op dit moment zitten er veel rupsen van onder andere de Kleine Vos op de Brandnetels en eitjes van de Citroenvlinder op de jonge blaadjes van de Vuilboom. Ook vind je er andere bezienswaardige insecten als de Zwartkopvuurkever en de Distelschildpadtor. En natuurlijk bij zonnig weer en niet te harde wind de vele vlinders. Kom eens langs!


 
Copyright © 2014 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp