NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.  

 

Maart 2016, nr. 26

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Steenuilenwerkgroep uitgebreid Op 18 februari zat ontmoetingscentrum De Boerhoorn vol met uilenliefhebbers. Of in ieder geval veel geïnteresseerden die kwamen luisteren naar het bevlogen verhaal van de coördinator van de Drentse Steenuilenwerkgroep, Erwin Bruulsema. Hij wist van alles te vertellen over de ontwikkelingen van dit kleine uiltje. De lezing leverde ook veel nieuwe aanmeldingen voor de Zuidwoldiger uilenwerkgroep op. Mooi en belangrijk om te kunnen blijven zorgen voor goede leefomstandigheden van deze bijzondere vogelsoort. Lees er meer over.  
18 en 19 maart: zwerfvuildagen Met elkaar de handen uit de mouwen steken voor schonere bermen en groenstroken. Dat is het doel van de landelijke zwerfvuildagen waar we ook dit jaar weer aan meedoen. Helaas is het nodig. Mensen gooien nog steeds van alles in de natuur, ongelooflijk eigenlijk. Wij laten de natuur er niet mee zitten. Doe je mee? Wij stellen materiaal beschikbaar en jij kan zelf de tijd kiezen waarop je aan het verzamelen wil gaan. Alvast dank! Meer over de tijden en locatie.    
Libellen tijdens jaarvergadering We houden onze jaarvergadering op donderdag 31 maart om 19.30 uur in De Boerhoorn. De libellen komen ook aan bod. Na het zakelijke gedeelte vertelt libellenkenner (voormalig medewerker Vlinderstichting) René Manger over de veelal positieve ontwikkelingen van de libelles in Drenthe. Leden en niet-leden zijn welkom. De agenda van de vergadering tref je hier aan.
Eerste Drentse Nonnenkapkluifzwam Paddenstoelen hebben wonderbaarlijke namen en verschijningen. Neem nou de Nonnenkapkluifzwam. Joop vond op de begraafplaats al meerdere soorten kluifzwammen, maar deze donkere Nonnenkapkluifzwam bleek een bijzondere vondst, niet eerder in Drenthe gevonden. Bekijk​ de foto's, dan wordt de naam ook duidelijk.  
Nu aanmelden voor nestkastjesroute Kinderen uit groep 4 tot en met 8 die mee willen doen met een nestkastjeroute kunnen zich nu aanmelden. Tijdens de wekelijkse route door een stukje natuur in of net buiten Zuidwolde controleren de groepen onder leiding van een volwassene de nestkastjes op aanwezigheid van nesten, vogels, eieren en natuurlijk de jongen. Leerzaam en ontzettend boeiend! We beginnen half april en gaan door tot eind mei. Begin juni is er een gezellige afsluiting met alle groepen en begeleiders. Geef je nu op bij coördinator René Veen.  
Copyright © 2016 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp