Copy

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


Maart 2014, nr. 3

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Zwerfvuilactie nodig
Iedereen ziet het dagelijks liggen in de bermen en plantsoenen, afval dat mensen zomaar achterlaten. Gemeente de Wolden wil het graag opruimen. Wij doen mee met deze landelijke zwervuilactie op 14 en 15 maart. Kom je ook helpen? Het is echt nodig! Wij zorgen voor handschoenen, prikkers en afvalzakken. Je kunt de materialen ophalen en aan de slag wanneer het jou uitkomt. Alvast hartelijk dank! Meer over de locatie en tijdstippen vind je op onze website.
Opgeven voor vogelcursus kan nog
Misschien heb je meegedaan met de beginnerscursus vogelgeluiden herkennen? Of wil je graag meer soorten vogels herkennen? We organiseren nu een cursus die vooral ingaat op de vogels in de buitengebieden zoals het Reestdal. Het blijft leuk om geluiden te leren onderscheiden. Ook als we na de eerste twee theorieavonden op 18 maart en 1 april naar buiten gaan. Je kunt je nog opgeven. Doe het nu! Meer informatie lees je op de website. 
Ga je mee op nestkasten route?
Heb je weleens pas gelegde eitjes en net uitgekomen vogeltjes gezien? Dat kan op de nestkasten route! Je loopt met een groep kinderen en een begeleider elke week op een avond, of middag, een route in Zuidwolde of omgeving. Je gaat dan alle nestkasten bij langs. Mooi om te zien wat er allemaal in de kastjes zit. En nog gezellig ook! Zit je in groep 4 t/m 8? Geef 
je dan snel op bij René Veen.
Zeldzame heksenbezem
Het lijkt op een groen gezwel in een boom of een groot nest van ...? Het is een heksenbezem in een Douglasspar. Te vinden in het bos achter de Boslaan in Zuidwolde. Heksenbezems zijn vergroeiingen in een boom, vaak zie je ze in een Berkenboom. Hoe het precies ontstaat is niet duidelijk. Wel dat het vrij bijzonder is om een heksenbezem in een naaldboom te zien. Bekijk meer foto's.
Kom naar de ledenvergadering
Op donderdag 27 maart om 19.30 uur ben je van harte welkom op de algemene ledenvergadering van onze vereniging in de Boerhoorn. De
agenda staat op de website, evenals het verslag van de vergadering van vorig jaar. Het is de moeite waard om te komen. Ook omdat we na het zakelijke gedeelte een presentatie krijgen van bioloog Kees Boele. Er is niemand die zo boeiend en illustratief kan vertellen over nachtvlinders. Heel verrassend! Graag tot dan!
Copyright © 2014 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp