Copy

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


Juni/Juli 2014, nr. 6

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Hoe was de workshop ''Eten uit de natuur"?
Volgens de deelnemers heel geslaagd. Deskundige Anneke Bleeker wist ontzettend veel te vertellen over alle planten en kruiden die eetbaar zijn en je maaltijd kunnen verrijken. Tijdens een korte wandeling vanaf de Wemme richting Vlindertuin werd er veel geplukt, geproefd en vooral uitgelegd. En de maaltijd die de deelnemers gezamenlijk bereidden zag er prachtig uit. Lees en kijk op de website. 

 
Het Reestdal was weer prachtig
Ruim 40 deelnemers aan de excursie door het Reestdal hadden er zondag 1 juni prachtig weer bij. De groep ging onder leiding van Joop Verburg over de Wildenberg, via de boerderij van fam. Blanksma, over het kerkepad naar de Reest. Er was genoeg te zien. Boompiepers die uit de lucht vielen, de parel van het Reestdal - de Weidebeekjuffer - en verschillende mestkevers onder de poep van de Schotse Hooglanders. Een uitgebreid verslag volgt in de komende Natuurgenoten.


 


 
Jeugd zag ze vliegen
Zo'n 7 weken lang gingen groepen kinderen met hun begeleiders op pad om alle nestkastjes in Zuidwolde en omgeving te controleren. Al vroeg waren er eieren en al vroeg kwamen ze uit. Weer een hele belevenis! De groep van Kees Contant had extra geluk. In Veeningen zagen ze hoe jonge Steenuilen werden geringd en Kerkuilen die er onverwachts ook bleken te zitten. Lees ook dit verslag.. Zaterdag 14 juni is er nog geen leuke afsluiting van het seizoen op de Holterberg. 
Van Hyena, Ree tot Vos
De Hyena is niet wat het lijkt. Het is een nachtvlinder die behoort tot de uilen. Een jonge Ree kun je in deze tijd best eens tegenkomen. Bijzonder is het als deze niet direct wegspringt, maar je zelfs even aan blijft kijken. En als je zo'n jonge Vos voor je lens krijgt, smelt je toch helemaal weg? Veel meer leuke en interessante waarnemingen vind je op de site. 


 


 
Nachtvlinders op 27 juni
De Vlinderwerkgroep doet mee aan de Nationale Nachtvlindernacht op vrijdag 27 juni. Vanaf 22.30 uur staat het laken en de lamp klaar bij de Vlindertuin. Iedereen is welkom. Met een zelf meegenomen drankje en hapje wordt het helemaal gezellig. Bij helder weer combineren we het vlinderen met het kijken naar de sterren. Het wordt vast een boeiende nacht! Houd het weer wel in de gaten.. 
 
Copyright © 2014 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp