NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 


Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 

Elke 1e dinsdag van de maand werken in de Vlindertuin.

Elke eerste dinsdag van de maand gaan we met een aantal enthousiaste mensen onderhoud plegen in de Vlindertuin. We zorgen dat de paden weer schoon worden en halen overtollig gras en andere ongewenste kruiden uit de perken. Het is leuk werk maar ook heel leerzaam, er zijn niet alleen vlinders aanwezig maar vooral ook tal van andere interessante insecten En je kan je plantenkennis weer wat opvijzelen. We beginnen om 9.00 uur en tussendoor wordt er voor koffie met wat lekkers gezorgd. Het is wel handig wat tuingereedschap en/of handschoenen mee te nemen .

Pas op dat je niet struikelt over een reekalfje.

Deze tijd van het jaar zijn er overal weer veel reekalfjes geboren. In het begin kunnen ze nog niet met hun moeder mee en liggen ze in het gras of ander gewas te wachten tot hun moeder wat eten brengt. Ze zijn nog heel klein en vertrouwen er op dat ze niet ontdekt worden maar soms worden ze toch ontdekt. Zo kwam Heleen van Nuil er eente tegen en daarmee kwam ook wel een stille wens uit. Heleen is natuurlijk niet een gevaar voor ze maar loslopende honden wel! Hou daarom altijd je hond aangelijnd zodat deze prachtige dieren ook een toekomst hebben. Zie je ook wat leuks geeft het ons door via onze mail

Ei-afzetting Koninginnenpage.

Er zijn de laatste paar jaar steeds meer Koninginnenpages in ons land en ook in Drenthe worden ze steeds meer gezien. Het is natuurlijk een prachtige vlinder en ze zorgen gelukkig ook voor nageslacht. Theo en Judith Schmidt zagen er een eieren afzetten op zevenblad, dat is nog niet een hele algemene waardplant van de Koninginnenpage maar misschien konden ze hun lievelingssoort even niet vinden. Voor een uitgebreid verslag en wat meer foto's zie onze website .

Elke donderdagavond inventariseert de plantenwerkgroep.

Elke donderdagavond gaat onze plantenwerkgroep op pad om in een bepaald gebied te inventariseren wat daar allemaal groeit en bloeit. Dat is heel belangrijk want zo kunnen we een trend bepalen over korte en langere termijn. Daarnaast is het heel interessant en boeiend hoeveel soorten er wel niet zijn en hoe mooi sommige plantensoorten er door een loepje uitzien. Wil je ook een keer mee meld je dan via deze mail aan , dan krijg je de locatiegegevens en tijd doorgemaild

Natuurvereniging met vakantiekids op pad.

Op woensdag 4 mei werd er voor het eerst na 3 jaar weer een activiteit in mei georganiseerd. De helft van de activiteit bestond uit broodjesbakken en spellen doen en de andere helft was het vangen en bekijken van waterdiertjes bij de plas van Middelveen. Voor kinderen is het leuk en belangrijk te ontdekken wat er zoal leeft onder water. Zo gaat er weer een andere wereld voor ze open. Voor meer leuke foto's en een uitgebreid verslag zie onze website .

Copyright © 2022 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing                         Powered by Mailchimp