NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.  

 

Juni 2016, nr. 30

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
10 juni: burgemeester opent Idylle! Onze Idylle is de tweede van de totaal dertig vlinderrijke gebieden die er in ons land komen. We zijn er trots op. Het natuurgebiedje op bedrijventerrein Zuiderkerkes II laat al veel moois zien. Bloeiende planten, rijk waterleven, informatieborden, een groot vlonder en hoe leuk, keien om over het water te stappen. Burgemeester de Groot is er bij de opening op vrijdag 10 juni om 15.00 uur bij, evenals de vrijwilligers, vertegenwoordiging van de Vlinderstichting, Landschapsbeheer Drenthe en de gemeente die deze unieke plek mogelijk maakten. Kom langs en bekijk dit nieuwe onderdeel van het Vlinderommetje!  
Veel nachtvlinders in Nieuwlande Op vrijdagavond 6 mei was het een prachtige nachtvlinderavond. De vlinderaars zagen 32 soorten, waaronder het zeldzame Espenblad en bijzonder was de Iepenbladroller die nog niet eerder in Drenthe werd gemeld. Bekijk hier alle gevonden soorten. De volgende nachtvlinderavond is 10 juni vanaf 21.45 uur in Klein Zwitserland. Check ook de agenda op de website.    
Vlinderommetje ook 's avonds prachtig Woensdagavond 1 juni genieten 10 deelnemers onder leiding van Joop Verburg van een prachtige avondwandeling langs een deel van het Vlinderommetje. Ook het nieuwe gedeelte bij Idylle doen ze aan. Vlak voor het bedrijventerrein valt Joop zijn oog op een bloeiende geraniumsoort die hem gelijk enthousiast maakt, de glanzige Ooievaarsbek. Nog niet eerder in Zuidwolde gezien! Veel meer bijzonderheden en foto's van de wandeling lees je in dit verslag.
Hoe een Platbuik uitsluipt De Platbuik is een libel met een breed en afgeplat achterlijf. Vaak te vinden bij kleine beekjes en plasjes met weinig vegetatie. Waneer een larve volgroeid en getransformeerd is, kruipt deze tegen een plantenstengel op en zijn huid scheurt open. De libel kruipt naar buiten, ontvouwt zijn vleugels en droogt nog even op. Het is en blijft bijzonder. Zeker als je dit in je eigen tuin ontdekt. Bekijk​ de vondst van Geert.  
Indrukwekkend Börkener Paradies Een indrukwekkend landschap met eeuwenoude bomen is het decor van de excursie naar het Börkener Paradies op 8 mei. 16 deelnemers zien en horen er wel 49 vogelsoorten. Ook genieten ze van vlinders en planten. Joop Verburg, Edwin de Weert en Hero Moorlag weten er genoeg over te vertellen. Lees hier het verslag​.  
Copyright © 2016 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp