NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.  

 

Juli/Augustus 2016, nr. 31

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Veel belangstelling voor Idylle Wat een belangstelling voor de opening van het nieuwe stukje natuur op bedrijventerrein Zuiderkerkes II op vrijdag 10 juni! Burgemeester de Groot opende de Idylle door het openscheuren van een vlinderscherm en het in gebruik nemen van de stapstenen in de waterpartij erachter. Daarna liet Kars Veling van de Vlinderstichting met een aantal kinderen vlinders los. Alle partijen die dit nieuwe gedeelte van het Vlinderommetje mogelijk hebben gemaakt, en al het andere publiek, konden gelijk van de nieuwe natuur genieten. Lees meer over deze geslaagde middag.  
Nestkastjesgroepen op dierenjacht Als afsluiting van het seizoen van de nestkastjescontrole gingen de deelnemers met hun begeleiders dit jaar naar Natuurpark Lelystad. Via een route met de boot, de trein en een ranger speurtocht werden veel dieren gespot. Het was een leuke dag voor jong en oud! Een impressie is te bekijken op de website.    
Hoe gaat het nu met de dagvlinders? Onze voorzitter maakt zich zorgen om de aantallen dagvlinders die in onze omgeving snel af lijken te nemen. Waar zien we dat vooral gebeuren? En wat zijn mogelijke verklaringen ervoor? Lees het in dit artikel van Joop Verburg.
Dennenorchis bloeit Een bijzonderheid in Zuid-Drenthe: de Dennenorchis bloeit. Op een plek in het Steenberger Oosterveld staan er wel 60 in bloei met kleine en prachtige witte bloemen. Kijk​ snel mee naar de foto's van deze bijzondere orchidee.  
Eerste vrijdag: nachtvlinderavond Elke eerste vrijdagavond van de maand kun je nachtvlinders kijken met de werkgroep Nachtvlinders van onze vereniging. Onder leiding van Theo Bakker bekijken we elke keer op een andere plek in of rondom Zuidwolde welke nachtvlinders er op het scherm verschijnen. Dat levert vaak bijzondere soorten op. We gaan op 5 augustus naar De Stapel en op 2 september naar het Echtenerzand. We kijken van te voren goed naar het weer. Houd daarom de berichten op onze Facebookpagina​ en de websitein de gaten.  
Copyright © 2016 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp