NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 


Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


Januari 2021 nr. 80 
Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

Wat brengt 2021?

Beste leden en supporters van onze natuurvereniging Zuidwolde. Wij wensen jullie allemaal een heel mooi 2021 toe. En dat het welbekende virus snel bezworen wordt en we ons weer vrijuit kunnen bewegen. Heel veel dingen zijn in 2020 helaas niet doorgegaan en ook in het voorjaar van dit jaar moeten we nog even pas op plaats maken. Maar we hebben niet helemaal stilgezeten. In het nieuwjaarsbericht op onze website staat een overzicht van de huidige stand van zaken. En het voorjaar komt er aan dus er is licht in de duisternis!

Nationale Tuinvogeltelling.

Het is weer tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling. Meten is weten en daarom is het belangrijk dat we inzicht krijgen hoe het met onze vogels gaat. Via deze link kunt je meedoen en Ineke Smid van de Vogelbescherming heeft nog wat praktische tips op een rijtje gezet.

Op zoek naar Sleedoornpage-eitjes.

We zijn in samenwerking met de Vlinderstichting deze winter toch, op afstand van elkaar, op zoek gegaan naar Sleedoornpage- eitjes. Het viel niet mee! Bij de Vlindertuin en aan de Slagendijk hebben we niks gevonden maar in de wijk Middelveen vonden we gelukkig nog 3 eitjes. Dat betekent dat ze er ondanks dat we ze niet gezien hebben er toch zijn geweeest en hopelijk zien we dit jaar deze prachtige vlinder wel! Voor het uitgebreide verslag en foto's zie onze website.

Stuifballen in de Hoofdstraat!

Je zult wel denken: wat zijn nu weer Stuifballen? Het is een soort stuifzwam, een paddenstoel dus. Er zijn verschillende soorten stuifzwammen en de Ruwstelige Stuifbal is vrij zeldzaam in Drenthe en in Zuidwolde staan ze gewoon in de Hoofdstraat ! Voor meer bijzondere waarnemingen zie onze website .

Bloeiende planten in de winter.

De nationale stichting voor wilde planten Floron organiseert ieder jaar de 'winter-wilde planten-jacht'. Tussen Kerst en Oud en Nieuw gaan liefhebbers kijken hoeveel wilde planten er nog in bloei staan. Dit jaar moest er toch wat anders bedacht worden en het leek hun wel leuk om in de dorpen steden met stoepkrijt de namen van de bloeiende planten er bij te zetten. Joop is op pad geweest met een aantal kinderen en RTV-Drenthe heeft er een leuke reportage van gemaakt.

Copyright © 2021 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp