NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.  

 

Belangstelling voor pingoruïnes in Zuidwolde Het onderwerp voor de lezing op 13 december was niet heel gebruikelijk, maar zeker interessant. Veel belangstellenden luisterden naar Anja Verbers van Landschapsbeheer Drenthe die onderzoek doet naar deze archeologisch vondsten. Ze wil weten waarom pingo's op bepaalde plekken ontstaan zijn en wat de cultuurhistorische waarde ervan is. Toen de kaart van Zuidwolde aan het eind van de lezing op tafel kwam, was het enthousiasme van de aanwezigen groot. Anja wil er graag met onze vereniging verder naar gaan kijken. Lees op onze website het volledige verslag.  
Welke resultaten had eindejaarsplantenjacht? De eindejaarsplantenjacht op 28 december had als resultaat 23 soorten wilde bloeiende planten in en rondom de Vlindertuin in Zuidwolde. Middenin de winter is er Paarse dovenetel en Vogelmuur te vinden. En ook de kleine paarse Ossentong en zelfs Boerenwormkruid. Je moet er natuurlijk even goed naar op zoek en dat deden een aantal plantenliefhebbers deze middag met plezier. Bekijk hier meer foto's.    
Veel enthousiasme op nestkastenochtend Wat een enthousiast geknutsel op de ochtend van 28 december in De Boerhoorn! Een gezellige drukte met kinderen die nestkastjes bouwden, pindasnoeren regen, vetbollen maakten en uilenballen uitplozen. RTV Drenthe kwam er graag opnames voor het natuurprogramma Roeg voor maken (uitzending is 7 januari). Met dank aan alle vrijwillige assistenten! Kijk nog even naar de leuke foto's op onze website.
IJsvogel vindt nieuwe broedplaats IJsvogels zijn steeds vaker in onze regio te zien. Zo ook in natuurgebied De Takkenhoogte/Meeuwenveen. Het leek wel alsof de IJsvogel die er 21 december gespot werd, door had dat er een nieuwe broedplaats, een IJsvogelbroedwand, klaar was gemaakt. Een aantal vrijwilligers had deze een paar dagen eerder aangelegd. We zijn benieuwd of er komend voorjaar gebruik van wordt gemaakt. Lees meer over de broedwand op onze website​.  
2 februari: natuurbeelden uit Noord-Europa Natuurfotograaf Han Bouwmeester laat 2 febuari prachtige natuurbeelden zien van reizen in Noord-Europa. Van zeehonden in Noord-Duitsland, de bronst van de Edelherten in Denemarken tot Korhoenders in Finland. Na de pauze laat hij een film zien over vogels van de Farne eilanden & Bass Rock. Kom om 20.00 uur naar De Boerhoorn. De entree is gratis. Lees het na in onze agenda. Oh ja, vergeet de winterwandeling op 8 januari in het Reestdal niet!  
Copyright © 2017 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website ( www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp