NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


Januari 2015, nr. 12

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Nestkastjes, vetbollen en pindasnoeren
Zo'n 50 kinderen met (groot)ouders vermaakten zich vrijdagochtend 2 januari uitstekend met het maken van allerlei voorzieningen voor de vogels. Nestkastjes natuurlijk, maar ook vetbollen en pindasnoeren, en er werd zelfs getimmerd aan een eekhoornvoederkast. Kijk even mee naar verslag en foto's!​
 
4 januari: heerlijke winterwandeling
Het was schitterend winterweer op zondagmiddag 4 januari. Zo'n 60 mensen hadden zin in de jaarlijkse winterwandeling, deze keer over de Wildenberg en door het Reestdal. Joop Verburg wist natuurlijk veel te vertellen over het gebied en de bijzonderheden onderweg. Dat werd op prijs gesteld. Een van de deelnemers deed enthousiast verslag. Lees het hier.
 
Haal meer energie uit je woning
Reestdal Energie wil ons op 5 februari om 20.00 uur in de Boerhoorn laten zien welke goede ervaringen er zijn met duurzame energie in onze regio. En hoe we in onze eigen woning kunnen besparen. Ze hebben hiervoor ook zonnecoach Anita Speelman van de Stichting Zuinig Wonen uitgenodigd. Mooi toch al die gratis tips! Noteer je de datum vast? Of lees hier eerst meer.
Plantenjacht in de winter?
Wie denkt er in deze tijd nu aan bloeiende planten? Laat staan dat je daar naar op zoek gaat in het kader van een inventarisatie voor landelijk onderzoek? De plantenwerkgroep doet dat wel! Vanaf de Kerst keek ze bij het volkstuinencomplex uit naar planten die 's winters gewoon doorbloeien. Ze zagen Madeliefje, Herderstasje, Kleine veldkers, Dagkoekoeksplan, maar ook minder voor de hand liggende soorten als Grote erepijs, Vreemde erepijs en Kleine Ooievaarsbek. Jij kunt ook meedoen met deze winterse inventarisatie, lees het 
op onze site​.
 
En zie hier ons nieuwe logo!
Het logo van de Natuurvereniging heeft een metamorfose ondergaan. De Wielewaal is er nog steeds en de vertrouwde kleuren ook. Het bestuur vond het tijd voor een moderne versie en dat is het geworden! Met dank aan Henk Bosma die met zijn creatieve kwaliteiten weer iets moois heeft neergezet.
Copyright © 2015 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp