Copy

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


Januari 2014, nr. 1

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Natuurvereniging digitaal
Natuurvereniging Zuidwolde gaat met haar tijd mee. We hadden al een website. Met nog steeds een groeiend aantal bezoekers! En we stuurden regelmatig e-mails met aankondigingen van activiteiten. In plaats daarvan kun je nu elke maand deze nieuwsbrief in je mailbox vinden. Zo houden we je op de hoogte. We zijn ook actief op Facebook. Zoek ons op en word vriend!
Timmeren in de Boerhoorn
Bijna negentig kinderen deden op 2 januari j.l. mee aan de jaarlijkse traditie, nestkastjes maken in de Boerhoorn! Ze timmerden erop los met als resultaat veel mooie nestkastjes, wel 100 stuks bij elkaar. Ook het rijgen van pindasnoeren, vetbollen maken en uilenballen uitpluizen was erg in trek. Wil je volgend voorjaar ook mee met een groep om nestkastjes te controleren? Kijk dan vast op de website hoe je je op kunt geven. 
Winters wandelen over het Stiggeltie
De winterwandeling aan het begin van het nieuwe jaar gaat deze keer van het Nolderwoud naar ecoduct het Stiggeltie. Gids is Gerhard Warmink, lid van de ecoductenwerkgroep. De wandeling op zondag 5 januari start om 13.00 uur vanaf de Ommerweg 59. Na afloop is er natuurlijk weer lekkere warme soep.
Wat doet een kever met een slak?
Het is een raar verhaal. Een kever die een slak oplost met wat speeksel. En vervolgens het 'slakkensoepje' uit het slakkenhuis opzuigt. Dat zag Jeannette Essink pas toen ze thuis haar foto's van het beestje eens goed bekeek. Ook Joop was verrast door deze slakkenaaskever. Hij zag 'm onlangs in winterslaap onder wat schors van een den in Echten. Kiik voor meer bijzondere waarnemingen op onze site.
Tussen Regge en Reest
Houd je van het water en van vogels? Ga dan naar de presentatie van Philip Friskorn op 13 februari om 20.00 uur in de Boerhoorn. Hij neemt je mee naar het stroomgebied van de Regge in Twente en Salland. En eindigt in ons eigen Reestdal. Lid zijn is niet nodig, dus neem gerust iemand mee!
Copyright © 2014 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp