NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.  

 

Februari 2016, nr. 25

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Het fascinerende onderwaterleven Duiken en fotograferen, een combinatie die prachtige plaatjes oplevert. In het geval van Kees Alberts en Alice van Laar zeker wel. Op 2 februari namen zij zo'n 40 aanwezigen mee naar het leven onder water, in De Grevelingen en op Sint-Eustatius en Saba. Verrassend hoeveel kleur en diversiteit er ook in de Nederlandse wateren te vinden is. Lees er meer over en bekijk de foto's.  
Hoor meer over de Steenuilen in Drenthe Het gaat best goed met de Steenuilen in Drenthe. Ook in Zuidwolde zijn ze er gelukkig. Onlangs zorgde de Uilen- en roofvogelwerkgroep weer voor een inspectie van alle nestkasten. De Drentse Uilenwerkgroep zet zich in voor verbeterde leefomstandigheden voor deze kleinste uil van Nederland. Coördinator Erwin Bruulsema vertelt er donderdag 18 februari van alles over. Aanvang om 20.00 uur in De Boerhoorn. Lees er ook over op onze site.    
Nu opgeven voor het vogelweekend Ook dit jaar kunnen de ware vogelaars hun hart ophalen tijdens het vogelweekend op 22, 23 en 24 april in Eernewoude. Midden in het natuurgebied It Fryske Gea met vogels als Roerdomp, Snor, Visarend en Baardmannetje. Overnachtingsmogelijkheid en catering zijn goed geregeld. Wil je mee? Geef je snel op, er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Meer op onze site.  
Zwarte mees dichtbij Een mees zonder geel en met een wit achterhoofd: de Zwarte mees. Hij laat zich niet zo snel zien. Maar in de winter met wat voer in je tuin wil het weleens gebeuren. Sommigen hebben het gelukt dit vogeltje dan ook nog eens vast te kunnen leggen. Meer​ over deze en andere waarnemingen.  
Bijdrage Oranjefonds voor Vlindertuin Het Oranjefonds heeft de natuurvereniging beloond met een bijdrage voor het aanleggen van een tweede stapelmuur in de Vlindertuin. Opgestapelde tegels die begroeien met kalkminnende planten en zo weer een bijzonder biotoop gaan vormen. Iedereen die zin heeft om deze te helpen opbouwen en de rest van de tuin op te ruimen is van harte welkom op onze voorjaarsschoonmaak op 12 maart. Meer hierover op onze site.  
Copyright © 2016 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp