Copy

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


Februari 2014, nr. 2

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Enorme opkomst Winterwandeling
Ruim 100 mensen hadden er 6 januari zin in. In een unieke wandeling over het ecoduct het Stiggeltie. Gidsen Gerhard Warmink en Jaap Vliegenthart vertelden over het ontstaan van de essen van Nolde en Linde. Over het leven op en rond het ecoduct en de ontwikkeling van de natuur op het landgoed in Linde. En er waren bloeiende hazelaars, wegspringende reeën en een echt stiggeltie om op te stappen. Lees het verslag op de website.
Philip Friskorn over de Regge en de Reest
Prachtige foto's en een boeiende toelichting over zijn route langs de Regge en de Reest. Dat kun je 13 februari van natuurfotograaf Philip Friskorn verwachten. Vogels hebben een speciaal plekje in zijn presentatie. Kom donderdag 13 februari naar de Boerhoorn. Het begint om 20.00 uur, de toegang is gratis. Niet-leden zijn ook van harte welkom! Hier vast een tipje van de sluier... 
Doe mee met de zwerfvuilactie
Op 14 en 15 maart kunnen we de Wolden weer vrij van zwerfvuil maken. De gemeente organiseert dan de jaarlijkse zwerfvuilactie. Doe je mee? Wij zorgen voor handschoenen, prikkers en afvalzakken. Je kunt de materialen ophalen en aan de slag wanneer het jou uitkomt. Alvast hartelijk dank! Meer over de locatie en tijdstippen vind je op onze website. 
Zeer zeldzame Tondelkever gevonden
Oesterzwammen kun je eten. Maar wist je ook dat hier kevers in huizen? Joop Verburg kwam er onlangs achter. Bij het opensnijden kwam er een kevertje van 3 mm lang tevoorschijn. Het bleek een Tondelkever, de Triplax aenea te zijn. Een insectendeskundige bevestigde zelfs dat deze soort heel zeldzaam is, één keer eerder in Nederland gevonden! Bekijk meer foto's.
Voor je agenda
We hebben een afwisselend programma voor dit jaar. Excursies, cursussen, lezingen, workshop, kinderactiviteiten. Noteer vast in je agenda: op 15 maart werken in de Vlindertuin. Op 18 maart start de cursus vogelgeluiden herkennen. En op 27 maart is de algemene ledenvergadering met een presentatie over de verrassende wereld van nachtvlinders. Houd de agenda en de aankondigingen in de nieuwsbrief in de gaten.
Copyright © 2014 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp