NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 "Feestdagen" 2020

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


December 2020 nr. 79 
Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

Coronavirus ettert door.

De maatregelen die zijn afgekondigd i.v.m. het coronavirus heeft ons als bestuur doen besluiten om ook de komende geplande activiteiten af te gelasten. Geen jeugdmorgen dit jaar in de Boerhoorn en ook de winterwandeling kan helaas niet doorgaan. Het spijt ons enorm maar het kan helaas niet anders. We hebben niet helemaal stilgezeten natuurlijk en een korte uiteensetting daarvan is te lezen op onze website. Namens het bestuur mag ik u van harte veel gezondheid en geluk toewensen. We hopen dat u ondanks alle beperkingen toch een mooie decembermaand mag hebben.

Ekelblaozers spelen langs het Vlinderommetje.

Het is deze tijd natuurlijk altijd wel mogelijk een winterwandeling langs het Vlinderommetje. En elke zondag tot aan de kerst kunt je dan de Ekelbloazers tegenkomen die sfeervol blazen op hun Midwinterhoorn. We zijn heel blij met deze activiteit die wat extra kleur en afwisseling brengt in de wintertijd langs onze prachtige route. Wil je meer weten over de Ekelbloazers kijk dan op hun website.

Duurzaam huis in trek bij Steenuil.

Albert en Annet Pol hebben niet lang geleden een nieuw (duurzaam) huis laten bouwen aan de Oosterweg. Dat trekt natuur aan zo blijkt! Hopelijk voor hun is het een blijvertje. Voor meer leuke en interessante waarnemingen zie onze website.

Bijzondere natuur: Zombievlieg!

Het wordt langzaam duidelijk dat schimmels lastig te classificeren zijn, DNA onderzoek laat zien dat schimmels/zwammen haast dichter bij dieren staan dan bij planten. Velen kennen al de Rupsendoder waarbij sporen komen op een rups en dan groeit er een mooie oranjerode paddenstoel ten koste van die rups. Zoiets kan ook gebeuren bij een vlieg. Sporen komen op de vlieg en nemen de macht over. De schimmel dwingt met chemische stoffen de vlieg op een hoog punt te gaan zitten en wanneer de schimmel er aan toe is worden de sporen gevormd en verspreid, de vlieg legt het loodje.

Geheimzinnige Paddenstoelenboom!

Terwijl werkgroepleden zich druk maken over bijzondere wasplaten op de begraafplaats met Elfenwasplaten, Puntmutswasplaten en Kabouterwasplaten stuurt de familie Rubingh ons een nog vreemder plaatje: een dennenboom vol met honingzwammen met daartussen echte kabouters als een herfstgroet aan al onze leden. Heb je ook leuke creatieve natuurdingen geef het ons door via de mail .

Copyright © 2020 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by Mailchimp