NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.  

 

December 2016, nr. 35

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Geslaagde foto- en filmavond Op 15 november waren het acht amateurfotografen en -filmers die het aanwezige publiek trakteerden op beelden van planten, paddenstoelen, wilde dieren uit Afrika, vlinders, libellen, vogels, bomen, kevers en meer. Bijzonder hoe iedereen naar de natuur kijkt en het ook mooi vast weet te leggen. Geniet nog even mee van een aantal beelden getoond op deze geslaagde avond.  
Symposium Drents Goud krijgt veel belangstelling Het symposium over het behoud van typisch Drentse landschapselementen (het Drents Goud) op 24 november heeft in brede kring belangstelling gekregen. Werkgroep Landschapsbehoud van onze vereniging organiseerde de middag met een aantal andere provinciale organisaties, waaronder de Natuur- en Milieufederatie Drenthe. De aanwezigen waren het eens over de urgentie om het verdwijnen van onder meer boomwallen, poelen en singels tegen te gaan. Het resultaat van het symposium zijn diverse concrete afspraken om mee aan de slag te gaan. Lees er meer over op onze website.   
Noteer deze activiteiten voor de komende maand In de maand december hebben we voor jullie: een lezing over pingoruïnes (ook Zuidwolde heeft ze) op 13 december, een eindejaars-plantenjacht (er valt meer te vinden dan je denkt) op 28 december, eitjes van de Sleedoornpage zoeken op 7 januari en de winterwandeling in ons eigen Reestdal op 8 januari. Meer over de tijden en bijzonderheden vind je op onze website. Bekijk het vast en houd je agenda bij de hand.
Waar komt IJshaar vandaan? Het ziet eruit als een soort engelenhaar, maar we noemen het IJshaar. Je ziet het alleen bij bepaalde temperatuurs- en vochtomstandigheden op kale eiken- en beukentakken. IJshaar is het product van een schimmel, van het rozeblauwig waskorstje. Hoe het precies zit, lees je hier​.  
De jeugd kan weer timmeren Woensdagochtend 28 december kunnen kinderen zich weer uitleven bij het maken van nestkastjes, vetbollen en pindasnoeren en het uitpluizen van uilenballen. Iedereen, ook begeleidende (groot)ouders en bekenden, is welkom. Graag zelf een nijptang en hamer meenemen. Wij zorgen voor de rest. Deelname is gratis. We zien jullie dan graag om half 10 in De Boerhoorn!  
Copyright © 2016 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp