NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.  

 

December 2015, nr. 23

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Natuurschoon op foto- en filmavond Zo'n veertig liefhebbers hebben genoten van een diversiteit aan natuurfoto's en -films van tien fotografen en filmers. Op de foto- en filmavond op 12 november werden natuurbeelden uit binnen- en buitenland vertoond, elk met een verhaal. Volgend jaar gaan we zeker weer voor zo'n unieke avond door en voor natuurliefhebbers. Bekijk hier de tien inzendingen.  
Bomen over bomen en bermen Iedereen die iets heeft met bomen en bermen en meer wil weten over het gemeentelijke onderhoud, moet dinsdag 15 december zeker naar De Boerhoorn komen. Om 20.00 uur start een lezing door Johan Scheeres en Nico Velthuis, werkzaam bij de gemeente Hoogeveen resp. de Wolden. Ze vertellen over het belang van berm- en maaibeleid en hoe het onderhoud van bomen geregeld is. Welkom en neem gerust iemand mee!    
28 december: wie timmert er mee? Nestkastjes bouwen, maar ook vetbollen maken, pinda's rijgen en uilenballen uitpluizen. Dat gaan we doen op de jaarlijkse nestkastjes ochtend, bedoeld voor alle kinderen die graag wat voor de vogels doen en van knutselen houden. Het begint om half 10 en is in De Boerhoorn. Graag een hamer en nijptang meenemen. Doe je mee?
Dennenorchis gespot Alweer een zeldzame vondst: in een bosgebied ten oosten van Zuidwolde vond plantenwerk-groeplid Erik-Jan Plantinga de Denneorchis, een kleine orchideeënsoort die na 1970 bijna niet meer in Drenthe is voorgekomen. Heel bijzonder om deze orchidee dan in Zuidwolde te vinden. De exacte plek houden we nog geheim, maar kijk gerust mee naar deze eerste beelden​.  
3 januari: winters wandelen in Echten Je bent van harte uitgenodigd om zondag 3 januari mee te wandelen tijdens onze traditionele winterwandeling aan het begin van het nieuwe jaar. Deze keer gaan we naar Echten. Gids Hendrik Jan Benning leidt ons over het gebied rondom huize Echten van Visio dat hij op zijn duimpje kent. We starten om 13.15 uur. Rond 15.30 uur zijn we terug en staat de soep klaar. Meer informatie op de site.  
Copyright © 2015 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.   Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.  
Email Marketing Powered by MailChimp