NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

Wanneer je deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier.
 


 


December 2014, nr. 11

Aan de leden van Natuurvereniging Zuidwolde


In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
Druk geplant voor Idylle
Het was een drukte van belang op het nieuwe bedrijventerrein Zuiderkerkes II in Zuidwolde. Op vrijdagmiddag 28 november waren 100 kinderen en 50 vrijwilligers aan het werk om zo'n 1500 heersters en bomen te planten. Dit deel van het Vlinderommetje is straks een Idylle, een prachtig gebied voor vlinders, bijen en natuurlijk ook vogels. In de aanwezigheid van wethouder Jan ten Kate, Henk Dekker van de Ondernemersvereniging, Kars Veling van de Vlinderstichting en vertegenwoordigers van de Mountainbike Vereniging Zuidwolde werd het een heel geslaagde middag met een prachtig resultaat waar we komend voorjaar met zijn allen van kunnen genieten. Bekijk hiermeer foto's.
 
16 december: zoogdieren rondom Zuidwolde
Wie meer wil weten over de zoogdieren die voorkomen rondom Zuidwolde, moet dinsdag 16 december zeker naar de Boerhoorn komen. Om 20.00 uur begint daar een lezing door zoogdierenthousiast en muizenonderzoeker Guido Lek. Met ''Verborgen levens rond Zuidwolde'' gaat hij in op de natuurhistorie en laat hij veel plaatjes uit het veld zien. Natuurlijk ook van de Eekhoorn die in het jaar van de Eekhoorn niet mag ontbreken. Wees welkom!
 
Op zoek naar Sleedoornpage-eitjes
Elk jaar gaat de Vlinderwerkgroep er weer voor: het zoeken naar de minuscule eitjes van de Sleedoornpage op de takken van de Sleedoorn. We gaan zaterdag 20 december vanaf 13.00 uur weer zoeken bij de Vlindertuin, maar ook bij de Slagendijk. Het is belangrijk om te weten of deze zeldzame vlinder zich handhaaft in ons gebied.
Zuidwolde staat bekend als vlinderdorp en zelfs voor vlindereitjes komt de pers in actie. Zo was Joop onlangs met zijn verhaal over de Sleedoornpage in het programma Roeg!
Wie kent de Strekpoot?
Soms moet je heel goed kijken voordat je een dier herkent. Ook bij de Strekpoot is het zoeken, of liever gezegd, goed kijken wat je ziet. Een knobbeltje op een tak met daaraan lange poten die langs de tak gestrekt liggen. Het is een Hooiwagen die door onze zachte winters steeds vaker in Nederland verblijft. Wie kende dit beestje al? Laat gerust van je horen, ook als je andere, misschien voor deze tijd van het jaar ongewone, waarnemingen hebt. Meer over de Strekpoot en andere waarnemingen lees je op onze 
site​.
 
Op de agenda de komende maand...
Naast de zoogdierenlezing 16 december en Sleedoornpage-eitjes zoeken op 20 december, is er voor de jeugd op 2 januari weer een leuke ochtend met nestkastjes timmeren, altijd druk en gezellig! En natuurlijk kun je na de feestdagen de jaarlijkse winterwandeling maken. Dit jaar gaan we vanaf de Wildenberg door het Reestdal. Noteer het vast in je agenda! Voor meer informatie, kijk 
hier.
Copyright © 2014 Vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde e.o., 2013 All rights reserved.
 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarmaast hebben we de website (www.natuurverenigingzuidwolde.nl), onze Facebookpagina en het verenigingsblad Natuurgenoten.


 
Email Marketing Powered by MailChimp